Araştırmalar kanserin erken belirtilerini ortaya koydu! Kendinizi düzenli olarak kontrol edin!

Meme kanseri, dünya çapında en yaygın kanserdir. İngiltere Sağlık Örgütü’ne göre, yaklaşık sekiz kadından birine yaşamları boyunca meme kanseri teşhisi konuyor. Araştırmalar meme kanserinin erken belirtilerini ortaya koydu! İşte o belirtiler…

Endişe verici sayıda kadın meme kanserinin erken belirtilerini bilmiyor. Kozmetik şirketi Avon tarafından 2019 yılında yapılan bir araştırma, ankete katılan kadınların yarısından azının (yüzde 42) göğüslerinde ne gibi değişiklikler arayacaklarını bildiklerinden emin olduklarını ortaya koydu.

Bu arada, kadınların dörtte biri meme kanserinin tek belirtisinin bir yumru olduğunu düşündü. Bulgular 19.000 kadınla yapılan bir anketten elde edildi. Katılanların sadece yüzde ikisi, meme kanserinin 10 yaygın semptomunu tanımlayabildi.

KADINLAR, MEME KANSERİNİN ERKEN BELİRTİLERİNDEN HABERDAR DEĞİL

Avon tarafından gerçekleştirilen ankette, katılımcıların yüzde 73'ü göğüslerini düzenli olarak kontrol ettiğini söylese de, yüzde 60'ı utanma veya korku nedeniyle tıbbi yardım almaktan çekineceklerini itiraf etti.  Ek olarak, ankete katılan kadınların çoğu, yaşam tarzı seçimlerinin kendilerini daha büyük riske atabileceğinin farkında değildi.

Neredeyse üçte ikisi, düzenli egzersizin kansere karşı korunmaya yardımcı olabileceğini bilmezken, yüzde 63'ü alkolün daha yüksek hastalık riski ile bağlantılı olduğu bilmiyordu. Avon CEO'su Sheri McCoy, "Erken teşhis, meme kanseriyle mücadelede çok önemlidir, ancak araştırmamız, kadınların risklerini veya hangi belirtileri arayacaklarını bilmediklerini ortaya çıkardı" dedi.

ARANMASI GEREKEN BELİRTİ VE BULGULAR NELERDİR?

Araştırmalar kanserin erken belirtilerini ortaya koydu! Kendinizi düzenli olarak kontrol edin!

Avon Vakfı bilimsel danışma kurulu başkanı ve Massachusetts General Hospital meme kanseri araştırmaları Direktörü kadınların nelere dikkat etmesi gerektiğini açıkladı:

  • Kadınların memelerini her ay kontrol etmeleri önerilir.
  • Bir yumru dışında, meme kanserinin diğer belirtileri arasında meme boyutunda veya şeklinde değişiklik gözlenir.
  • Kızarıklık veya cilt yaraları, meme başı akıntısı, cilt girintisi, sürekli ağrı veya cilt dokusunda değişiklik yer alır.
  • Benzer şekilde, koltuk altı veya köprücük kemiği etrafındaki şişlik, büyüyen bir damar veya içe dönük meme başı gibi bir göstergeler olabilir.

Bu belirtiler kadınlar tarafından düzenli olarak takip edildiği takdirde, meme kanseri erkenden teşhis edilebilir.

Araştırmalar kanserin erken belirtilerini ortaya koydu! Kendinizi düzenli olarak kontrol edin! ile ilgili etiketler kanser bilim insanı araştırma hastalık
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.