Aralıklı Oruç Diyeti nedir? Buse Terim'in Aralıklı oruç diyeti nasıl yapılır? Neler yenilir?

Aralıklı Oruç Diyeti nedir sorusu Buse Terim'in açıklamlarından sonra vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Geçtiğimiz hafta bir programa katılarak aralık oruç diyeti hakkında bilgi veren Buse Terim aralıklı oruç hakkında konuştu. Kısa zamanda 25 kilo vermesini aralıklı oruç diyetine borçlu olan Buse Terim'den sonra merak edilen aralıklı oruç diyeti nedir, nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde...

Aralıklı Oruç diyeti nedir, nasıl yapılır sorusu Buse Terim'in 25 kilo vermesinin ardından arama motorlarından sıkça araştırılıyor. 2.sayfa programına katılarak kısa zamanda 25 kilo vermesi hakkında konuşan Buse Terim, aralıklı oruç diyetinin ansıl yapıldığını açıkladı. Peki aralıklı oruç diyeti nedir, nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? Neler yenilir? Detaylar haberimizde...

ARALIKLI ORUÇ DİYETİ NASIL YAPILIR?

Aralıklı oruç diyeti için öncelikli olarak yapılması gereken şey “beslenme dilimi” dediğimiz o 8 saatlik zaman aralığını belirlemektir. Örnek olarak şu saat aralıkları tercih edilebilir;

-09.00 – 17.00

-10.00 – 18.00

-Öğleden sonra 8'e kadar

Uyumadan 2-3 saat önce yiyecek alışverişini durdurmakta tabi ki fayda var. Kendinize en uygun saat aralıklarını bulduğunuzda aslında bu diyet için de hazır olmuş oluyorsunuz.

Bu diyet programında esasında hangi yiyecekleri yiyip yemeyeceğini net bir şekilde belirtmiyor. Fakat sağlıksız yiyeceklerin ve abur cuburlarında olmayacağı aşikar.

Bol sıvı tüketiminin yanında; çay ve kahve tercihleri şekersiz olarak yapılmalıdır. Tok tutan besinlerin aralıklı oruç diyeti listenizde yer alması sizin için daha faydalı olacaktır.

Örnek yiyecekleri ise şu şekilde sıralayabiliriz;

-Taze meyve ve sebzelerin dışında; duruma göre, dondurulmuş veya konserve edilmiş olanları da tercih edilebilir.

-Kinoa, kahverengi pirinç, yulaf ve arpa başta olmak üzere tam tahıllar özellikle sindirimde yüzünüze gülecektir.

-Balık, fasulye, mercimek, soya peyniri, fındık, tohum, az yağlı süzme peynir ve yumurta gibi yağsız protein kaynakları aç kalma süresince adeta zırhınız olacaktır.

-Yağlı balık, zeytin, zeytinyağı, hindistancevizi, avokado, fındık ve tohumdan sağlıklı yağlar içinde yağ kelimesi geçtiği için gözünüzü korkutmasın; tok tutmaya birebir olması ve maksimum seviyede vücut emilimiyle sağlınıza katkıda bulunuyor.

ARALIKLI ORUÇ DİYETİ NEDİR?

Aralıklı oruç kavramı; bu diyet için, uzun süre yemek yememe sürelerinin olması nedeniyle verilmiş bir isimdir. Şayet doğru yapılırsa yalnızca kilo vermek için değil, aynı zamanda diyabet hastalarının da faydalanabileceği bir beslenme biçimi dahi olabiliyor.

Aralıklı Oruç Diyeti nedir? Buse Terim'in Aralıklı oruç diyeti nasıl yapılır? Neler yenilir?

Aralıklı oruç, 16/8 dediğimiz yani günün 8 saatlik bir diliminde yiyecek alışverişinin olduğu, kalan 16 saatte ise herhangi bir beslenme faaliyetinin yapılmadığı bir diyet programını içeriyor.

Son olarak geçtiğimiz haftalarda Fatih Terim’in kızı Buse Terim, doğum sonrası fazla kilolarından bu beslenme biçimi sayesinde kurtulduğunu Müge ve Gülşen’le 2. Sayfa programından anlatmıştı. Buse Terim aralıklı oruç ile toplamda 25 kilo vermeyi başarmıştı ve eski sağlıklı görünüme geri kavuşmuştu.

Aralıklı Oruç Diyeti nedir? Buse Terim'in Aralıklı oruç diyeti nasıl yapılır? Neler yenilir? ile ilgili etiketler sağlık Buse Terim aralıklı oruç diyeti nedir aralıklı oruç diyeti nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.