Arabası olan köşeyi döndü! Bedavaydı paralı oldu! Akü değişiminde depozito ücreti alınacak!

Araç sahipleri bu habere sevinecek. Milyonlarca araç kullanıcısını kapsayacak bu yeni gelişme daha önceden ücretsiz olan bir uygulamayı artık paralı hale dönüştürdü. İşte detaylar…

Araç kullanıcıları yeni bir döneme giriş yapıyor. Akü değişimine yönelik depozito parası uygulaması gündeme geldi. Herkes şaşkın. Bu süreçte akü tamircileri değişim sırasında araç sahiplerine artık depozito ödeyecek.

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren bu yasa şu anda taslak halinde yakın zamanda yürürlüğe girecek. Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından hazırlanan taslak haberde araç sahipleri akü değişikliği yaparken eski aküsünü bıraktığı anda değişim bedeli olarak depozito ücretini alabilecek.

Yapılan bu yenilikte esas olarak akünün toprağı ya da suya karışmasına engel olarak yeniden toplanıp geri dönüşüme aktarılması hedefleniyor.

ANINDA ÖDEME ALINACAK!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı konu üzerine daha çevreci bir yaklaşım ile bu uygulamanın başlatacağını duyurdu. Uygulamanın getirisi ise araç sahiplerine olacak. Akü değişimi yapılırken depozito bedelini nakit iade olarak cebine alabilecek. Bakanlık tarafından belirlenecek kurallar doğrultusunda yasa yürürlüğe girecek.

“DEPOZİTOLUDUR” YAZACAK!

Arabası olan köşeyi döndü! Bedavaydı paralı oldu! Akü değişiminde depozito ücreti alınacak!

Bu yeni haberin detaylarında Bakanlığın sadece uygun gördüğü akü tiplerinde bu sistemin uygulanacağının da altı çizildi. Uygun akülerin üzerinde “depozitoludur” ibaresi yerleştirilecek.

Araç sahiplerini memnun eden bu yeni haber ek gelir kaynağı olarak görülüyor. Uzun yıllardır böyle bir proje yapılması bekleniyordu. Yapılan duyuru ile şu anda taslak halinde olan metnin yakın zamanda yürürlüğe girmesi beklenecek.

Geri dönüşüm sürecine katkı amacıyla başlatılan bu yeni adım hem araç sahiplerine memnun edecek hem de doğada çözünmeyen suya ya da toprağa karışarak çevreye zarar veren araç aküleri için eşi bulunmaz bir dönüşüm fırsatı da sunacak.

Arabası olan köşeyi döndü! Bedavaydı paralı oldu! Akü değişiminde depozito ücreti alınacak! ile ilgili etiketler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Araç
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.