Ara Güler'in adı "Aram Güleryan" mıydı?

Birçok haber sitesinde, sosyal medyada ve platformda Ara Güler'in gerçek adının Aram Güleryan olduğu iddia ediliyor. Peki gerçek iddia edildiği gibi mi? Bizim Ara Güler olarak tanıdığımız usta foto muhabir bu sorunun cevabını yıllar önce biyografisinde vermişti... İşte bizzat ustanın kaleminden ismiyle ilgili doğru sanılan yanlış...

90 yaşında aramızdan ayrılan dünyanın en iyi 7 fotoğrafçısı arasında gösterilen usta foto muhabir Ara Güler'in adının Aram Güleryan olduğu bilgisi paylaşılmaya başlandı çeşitli platformlarda. 

Örneğin Ekşi Sözlük'te şöyle bir entry var... 

Ara Güler'in adı "Aram Güleryan" mıydı?

Benzer bilgiler haber sitelerinde Ara Güler kimdir? sorusunun cevabı olarak da veriliyordu... 

Ara Güler'in adı "Aram Güleryan" mıydı? - Resim : 2

Oysa gerçek çok farklıydı. Ara Güler'in biyografi kitabında adı ile ilgili yazanlar şöyle...

Ara Güler'in adı "Aram Güleryan" mıydı? - Resim : 3

Biyografi kitabından da görüleceği gibi Ara Güler'in adı "Yakışıklı Ara" olarak bilinen "Ara Geghetsik"ten geliyordu. Göbek adını ise dedesinden almıştı. Ailenin soy ismi ise Güler'di... 

Ara Güler şahsi internet hesabın araguler.com.tr adresinde ki biyografisinde de "Aram Güleryan" ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşmış değil. 

SuperHaber 

 

Ara Güler'in adı "Aram Güleryan" mıydı? ile ilgili etiketler Ara Güler aram güleryan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.