AÖL sınavı soru ve cevapları! Ne zaman yayınlanacak?

Açık Öğretim lisesi sınavlarının 7 Temmuz tarihinde ilk oturumu tamamlandı. Bugünde ikinci oturumu tamamlanan AÖL sınavı soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? Öğrencilerin sabırsızlıkla bekledikleri konuyla ilgili bilgileri bu haberde bir araya getirdik.

Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi 3. dönem sınavları bu hafta sonu tamamlandı. İki gün boyunca yapılan sınava çok sayıda öğrenci katıldı. Sınavları geride bırakan AÖL öğrencileri şimdi merakla sınav soru ve cevaplarının yayınlanmasını bekliyor. AÖL sınavı soru ve cevapları! Ne zaman yayınlanacak? Detaylara bu haberden ulaşabilirsiniz.

AÖL sınavı soru ve cevapları! Ne zaman yayınlanacak?

Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınavları 7-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecekti. Sınav stresini geride bırakan AÖL adayları soru ve cevapları merak etmeye başladı. AÖL soru ve cevaplarının sınavlar tamamlandıktan sonra erişime açılması bekleniyor. Açıklandığı anda haberimizde yer alacak.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ'NDEN NASIL MEZUN OLUNUR?
AÖL sisteminde toplam dönemin: en az 8 ve üzeri, toplam kredinin: 192 ve üzeri, alan kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir.

Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Alanlılar için: 112 kredi ''ortak'', 80 kredi ise ''alan'' kredisi olması,

Alansızlar için: 120 kredi ''ortak'', 72 kredi ise ''seçmeli'' derslerden tamamlanması gerekiyor.

Bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla kredi ile de mezun olabilirsiniz.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ
T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi, 1992 yılında Film Radyo ve Televizyon Eğitim Başkanlığı bünyesinde kurulmuştur. 2011 yılında 14 Eylül 2011 tarih ve 652 sayılı kanun hükmüylü birlikte Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesine bağlanmıştır.

Açık Öğretim Lisesi, uzaktan eğitim teknolojilerini kullanarak lise öğrenimi veren ve bu hizmeti merkezi sistemle yürüten bir kuruluş olarak göreve başlamıştır.

AÖL sınavı soru ve cevapları! Ne zaman yayınlanacak? ile ilgili etiketler aöl sınavı soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.