AÖL giriş çöktü mü? Açık lise öğrenci girişi neden açılmıyor?

Açık lise öğrenci girişinin neden açılmadığı araştırılmaya başlandı. 2021 Açık Öğretim Lise sınavları bugün saat 09:30 itibarıyla resmen başladı. Ancak bazı öğrencilerin sınav için giriş sağlayamadığı gözlerden kaçmadı. Peki, AÖL giriş çöktü mü? Açık lise öğrenci girişi neden açılmıyor?

1. dönem AÖL sınavları, AÖK Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden bugün itibaren yapılmaya başlandı. Adaylar, T.C. kimlik no ve giriş şifreleriyle sınav ekranlarında ulaşabilecekler. Ancak AÖL sınavına giren bazı öğrenciler sisteme giriş yapamadıkları gibi hata da almaya başladılar. Konu hakkında henüz net bir açıklama yapılmaması da gözlerden kaçmadı.

AÖL online sınavlarının başlamasıyla birlikte pek çok öğrenci, internet üzerinden AÖL sınav giriş ekranına ulaşmaya çalışmakta. Online olarak gerçekleşen sınava girmek isteyen pek çok öğrenci 'The service is unavailable' hatası ile karşılaştı. Peki, (the service is unavailable) hatası ne demek?

AÖL öğrenci girişi neden açılmıyor?

Hizmet Kullanılamıyor hatası, erişmekte olduğunuz web sitesinin şu anda mevcut olmadığını belirten bir HTTP durum kodudur. Genellikle bu hata, geçici bir sunucu aşırı yükleme veya sistem yöneticileri tarafından gerçekleştirilen bir bakım oturumundan kaynaklanır.

AÖL giriş çöktü mü? Açık lise öğrenci girişi neden açılmıyor?

Öğrenciler sınavlarını tamamlayamadan oturum herhangi bir nedenle (elektrik kesintisi, internet bağlantı sorunu vb.) sonlanırsa bu durumun bir daha tekrarlanmayacağı bir ortamda belirtilen son tarihe kadar “bir defaya mahsus” sınava kaldıkları yerden devam edeceklerdir. Bir dersi seçerek sınavı başlatan ve hiçbir soruya cevap vermeden bitiren öğrenci “Sınava Girdi” sayılacak ve derse ait puanı “Sıfır” olacaktır. Öğrencinin tanımlanan tarih ve saatler içinde mevcut derslerinden sınava katılmaması hâlinde katılmadığı ders/derslerden “Sınava Girmedi” olarak işlem yapılacaktır.

Sisteme giriş şifresini unutan öğrenciler, AÖK Bilgi Yönetim Sisteminde yer alan ‘şifremi unuttum’ seçeneğinden veya (MEBİM) "444 0 632" danışma hattı ile görüşerek şifrelerini öğrenebileceklerdir.

Açık Öğretim Lisesi öğrencileri, öğrenim sürecinde karşılaştıkları sorunlar ve yapmaları gereken iş ve işlemlerle ilgili tüm telefon görüşmelerini , ALO 147 iletişim merkezi ile yapacaklardır. ALO 147, 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.

AÖL giriş çöktü mü? Açık lise öğrenci girişi neden açılmıyor? ile ilgili etiketler AÖL açık lise Öğrenci girişi The service is unavailable
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.