AÖL 2. dönem sınavları ne zaman bitecek? AÖL sınavları kaç gün sürecek? AÖL sınav giriş ekranı

Açık Öğretim Lise öğrencileri için 2.dönem sınavları bugün itibari ile başladı. Öğrenciler online katılacakları sınavların kaç gün süreceğini merak ediyor. AÖL 2. dönem sınavlarının detaylarını sizler için araştırdık.

AÖL 2.dönem sınavları bugün saat 9.30’da başladı. Açık Öğretim Lise öğrencilerinin online gerçekleştirilecek olan sınavları için şimdiden heyecanlı. Açık Öğretim Lise öğrencileri için AÖL öğrencilerinin en merak ettiği AÖL 2.dönem sınavları ne zaman bitecek, sınavlar kaç gün sürecek sorularını araştırdık.

AÖL 2. dönem sınavları ne zaman bitecek?

Açık Öğretim Kurumları’nın (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu), 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönem sınavları online yapılacağı duyuruldu.

25 Mart 2021 saat 09.30'da başlayan sınavların ne zaman bitecek araştırılıyor. AÖL 2. dönem sınavları, 29 Mart 2021 saat 23.59'da sona erecektir. İkinci dönem sınavları genel olarak 5 gün sürecektir. Milli Eğitim Bakanlığı online sınav tarihlerini herhangi bir uzatma yapmayacaktır.

AÖL 2. dönem sınavları ne zaman bitecek? AÖL sınavları kaç gün sürecek? AÖL sınav giriş ekranı

AÖL öğrencileri, AÖK Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden TC kimlik numara ve şifreleri ile online sınava giriş yaparak sınavlara katılabilecektir.

AÖL SINAV GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖL online sınava nasıl girilir?

AÖL online sınav uygulaması, 4 seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler halinde gerçekleştirilecektir. Sınavda her bir dersin testi için sadece 25 dakika süre uygulanacaktır.

Öğrenciler, online sınav süresi içinde kendilerine atanmış olan en fazla 24 dersten sınava katılabilecek ve atanan derslerden istedikleri dersi seçerek sınavı başlatıp bitirebilecektir.

2021 AÖL 2.dönem ders geçme notu kaç?

AÖL’den mezun olmak isteyen öğrenciler için toplam kredinin 170 ve üzeri olması gerekirken, öğrenim görülen dönemin en az 8 veya üzeri olması gerekmektedir.

Sınavlarda 20 sorudan en az 9 soruya doğru yanıt vermiş olan aday dersi geçmiş sayılacaktır. AÖL 2. dönem ders geçme notu 2021 yılında 45 olarak belirlenmiştir.

2021 AÖL 2.dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEB’in düzenlediği açık lise sınav sonuçları aol.meb.gov.tr adresinden açıklanacaktır. Fakat ikinci dönem sınav sonuçları ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Tahmini olarak Nisan ayının ikinci veya üçüncü haftasında AÖL 2. dönem sınav sonuçlarının açıklanması beklenmektedir.

AÖL 2. dönem sınavları ne zaman bitecek? AÖL sınavları kaç gün sürecek? AÖL sınav giriş ekranı ile ilgili etiketler AÖL 2.dönem sınavları ne zaman bitecek kaç gün sürüyor
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.