Antibiyotik kullanan adamın dili yeşil renge dönüp kıllandı!

Sigaranın zararlı etkileri tartışılmaz bir olgudur. Sigara akciğerlere zarar vermesi, sigara içenlere kanser teşhisi konma olasılığını artırması veya sarı tırnaklar veya dişler gibi daha görsel unsurlarla da kendini gösteriyor. Son olarak bu 'kendini gösterme' olaylarından mide bulandırıcı bir farklı çeşidi ise antibiyotik kullanırken sigara içen bir kişinin başına geldi. Dili tamamen yeşil renge dönen ve resmen kıllanan adam inanılması güç görüntüleri sosyal medyada paylaştı...

ABD'den ismi belirsiz bir kişi antibiyotik aldıktan sonra dil renginde bir değişiklik fark etti. 64 yaşındaki Ohiolu adam, dilinin renk değiştirmeye başladığını fark ettikten yaklaşık iki hafta sonra hastaneye gitti.

Birinci basamak kliniğine ziyaret eden talihsiz adam, diş eti enfeksiyonu için aldığı antibiyotik 'klindamisin'i bitirdikten sadece üç hafta sonra tekrar doktora geldi. Adamın oldukça tuhaf semptomları, New England Journal of Medicine'de yayınlanan ve adamın sigara içtiğinin açıklandığı bir vaka çalışmasında bildirildi.

Antibiyotik kullanan adamın dili yeşil renge dönüp kıllandı!

ORTAYA ATILAN İDDİA HALA BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

Bununla birlikte, adamın ne kadar süredir sigara içtiği ve ne sıklıkta sigara içtiği belirsiz olduğundan, çalışmadaki bazı ayrıntılar hâlâ belirsizliğini koruyor.

Yazarlar ayrıca renk değişikliğinin özellikle sigara, antibiyotik veya ikisinin bir kombinasyonundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirtmediler.

Bununla birlikte, çalışmada yayınlanan resimler, adamın dilinin yeşil, kıllı bir şekle büründüğünü gösteriyor. Doktorlar o zamandan beri adama, dilin üst kısmında oluşan deri hücrelerinin 'anormal bir kaplaması' olan ve bakteri birikmesi yaratan kıllı bir dil hastalığı teşhisi koydu.

Bu bakteriler, Papilla olarak da bilinen tat tomurcuklarının oturduğu dil kısmında birikirler. Dilin tepesinde bir yara veya aşınma varsa, dil, tüy oluşturan aynı protein olan keratin birikmesi meydana getirebilir. Papilla daha sonra normalden daha uzun hale gelir ve dile 'kıllı' bir görünüm ve his verir.

Sonuç olarak bakteri ve maya gibi şeyler dil de hapsolabilir ve bu adamınki gibi oldukça tuhaf bir dil rengine yol açabilir. Bu araştırma, insanların sigara içmenin plak ve bakteri oluşumuna neden olabileceğinin farkına varmasını sağladı. Antibiyotiklere gelince, bu tarz tedaviler ağzın mikrobiyomunu etkileyebilir ve değiştirebilir.

Antibiyotik kullanan adamın dili yeşil renge dönüp kıllandı! ile ilgili etiketler sigara antibiyotik
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.