Antalya’da tatilin keyfini doya doya çıkaracağınız bu yerleri kesinlikle keşfetmelisiniz

Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’da tatilin keyfini doya doya çıkaracağınız bu yerleri mutlaka keşfetmelisiniz. Doğal güzelliği ve eşsiz manzarasıyla tatil cenneti Antalya’da tatil yapabileceğiniz 7 yeri sizler için derledik. İşte keşfetmeniz gereken yerler...

Doğal güzelliği, Antik kentleri ve sıcak iklimiyle Türkiye'nin turistik şehri Antalya, tatil yapabileceğiniz  en güzel yerlerden biri. Yazın yerli ve yabancı fark etmeksizin milyonlarca kişiyi ağırlayan Antalya’da, devasa tatil köyleri, mavi plajları, tarihi eserleri ve eşsiz yemekleri ile keşfedilecek pek çok özelliği bulunmaktadır.

Her yıl 15 milyona aşkın turist ağırlayan Antalya’da, Akdeniz’in birbirinden güzel koylarını ve etkileyici su altı zenginliklerini görebilir, onlarca tarihi yerleri keyifle gezebilirsiniz.

Antalya’da tatilin keyfini doya doya çıkaracağınız bu yerleri kesinlikle keşfetmelisiniz

Tarih kokan antik kentleri , sıcak denizi ve şirin köyleriyle tatil tercihlerinden biri olan Antalya'da, sizin için tatilin tadını çıkarabileceğiniz 7 yer derledik. İşte tatilin tadını doya doya çıkaracağınız yerler...

KALEİÇİ

Geçmişle bugünü kucaklayan, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı devirlerinin ortak eseri olan Kaleiçi, Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yer almaktadır. Zamanda yolculuk yapmak için bu tarih kokan semti ziyaret edebilir, tarihi dokuları yakından keşfedebilirsiniz. 

Antalya’da tatilin keyfini doya doya çıkaracağınız bu yerleri kesinlikle keşfetmelisiniz - Resim : 2

Tarihi dokusunu koruyan Kaleiçi, Antalya’nın tam merkezinde bulunuyor. Kaleiçi’nde Üç kapılar, Saat kulesi, Uzun Çarşı, Rengârenk hediye dükkânları, Halıcıları ziyaret edebilir, zamanda bölgedeki yaşam tarzını, gelenek ve görenekleri, yaşam alışkanlıklarını yakından tanımış olursunuz. Dar sokakları, ahşap ve taş mimarili Osmanlı mimarisiyle tarih kokan bu semt, en çok turistleri ağırlayan ilçelerin başında gelir. 

KALEİÇİ NEREDE VE NASIL GİDİLİR?

Antalya’nın Kent merkezi Muratpaşa ilinin sınırları içerisinde yer alıyor. Antalya Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için tramvay, belediye otobüsü, taksi, araç kiralama ve transfer hizmeti seçenekleri bulunuyor.

DEMRE

Antalya’nın turistik ilçelerinden biri olan Demre, Üç tarafı dağlarla çevrilidir. Sıcak iklimiyle tanınan bu ilçede, serinlemek için Demre plajlarını kullanabilirsiniz. Tekne turu yapmak isterseniz, Çayağzı plajını kullanarak tekne turu yapabilirsiniz. Eski uygarlık kalıntılarına ev sahipliği yapan Likya uygarlık müzesini ziyaret edebilir, Likya uygarlığına dair eşyaları ve kalıntıları yakından görebilirsiniz.

Antalya’da tatilin keyfini doya doya çıkaracağınız bu yerleri kesinlikle keşfetmelisiniz - Resim : 3

DEMRE NEREDE VE NASIL GİDİLİR?

Demre, Türkiye’de Akdeniz Bölgesinde Antalya’ya bağlı bir ilçe. Antalya kent merkezine 10 km mesafedeki Antalya Havalimanından merkeze tramvay, otobüs, taksi, havalimanı servisi ve araç kiralayarak ulaşabilirsiniz. 600A Nolu belediye otobüsü ya da tramvayla havalimanından şehir merkezinden geçerek Antalya Otobüs Terminaline ulaşabilirsiniz. Otobüs terminalinden ise Demre minibüsleriyle ilçeye gidebilirsiniz.

MANAVGAT ŞELALESİ

Doğal güzelliği ile herkesi büyüleyen Manavgat Şelalesi, Türkiye’de olduğu kadar dünyada da tanınan ünlü bir yerdir. Doğa gezileri ve rafting turlarının en popüler adreslerinden biridir. Şehrin kalabalığından ve yoğunluğundan kaçmak istiyorsanız burası tam sizlik bir yer diyebilirim. Doğayla iç içe bu eşsiz manzara da doğa yürüyüşü ve piknik yaparak manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

Antalya’da tatilin keyfini doya doya çıkaracağınız bu yerleri kesinlikle keşfetmelisiniz - Resim : 4

MANAVGAT ŞELALESİ NEREDE VE NASIL GİDİLİR?

Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan Manavgat Şelalesi, Manavgat ilçe merkezine 5 km, Antalya merkezine ise 75 km uzaklıkta yer alıyor.Antalya Havalimanından Manavgat şelalesine gidebilmek için maalesef herhangi toplu ulaşım bulunmuyor. Özel araç kiralayarak ya da shuttle araçlarıyla havalimanından Manavgat Şelalesi’ne kısa sürede ulaşabilirsiniz

YANARTAŞ (CHİMERA)

Çıralı ve Olimpus’ un tepesinde yer alan doğal ateş kaynağı olan Yanartaş, sonsuz ateş olarak adlandırılır. Böyle adlandırılmasının sebebi bu yanan ateşin hiç sönmemesidir. Türkiye’de ün kazandığı kadar Dünyaca da ünlü olan Yanartaş, Her yıl ziyaretçi akımına uğruyor. 1000 yıldan fazla yanan bu Yanartaş, Türkiye’nin mucizevi güzelliklerinden biridir. Havanın kararmasıyla eşsiz görüntüler sunan Yanartaş’ı, akşam saatlerinde ziyaret etmenizi öneririm.

YANARTAŞ (CHİMERA) NEREDE VE NASIL GİDİLİR?

Yanartaş’a gitmek için önce Çıralı’ya ulaşmanız gerekiyor. Antalya-Çıralı 82 km ve özel araçla yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Kemer‘den Çıralı’ya gidecekseniz ortalama 50 dakika yolunuz var. Olimpos’tan Çıralı’ya gidiş ise yaklaşık 30 dakika.

 KELEOPATRA PLAJI

Antalya bölgesindeki en güzel plajlardan biri olan dünyaca ünlü Kleopatra Plajı, renkli kumları ve turkuaz deniziyle mutlaka yüzmeniz gereken Akdeniz plajlarından biri. Efsaneye göre, burada yer alan altın renk kumlar Mısır’dan getirilmiştir. Bu kumlar sadece Mısır’da bulunmaktadır. Burası çok güzel bir gezi ve piknik alanı olarak karşımıza çıkmaktadır. Burada gezi ve pikniğin yanında denizin ve kumsalın tadını çıkarmak da mümkün olmaktadır

Antalya’da tatilin keyfini doya doya çıkaracağınız bu yerleri kesinlikle keşfetmelisiniz - Resim : 5

KELEOPATRA PLAJI NEREDE VE NASIL GİDİLİR?

Keleopatra plajı, Antalya ilinin Alanya ilçesinde yer alıyor. Antalya Havalimanı'ndan Alanya'ya özel araçlar, otobüsler ya da araç kiralama yöntemleri ile erişim kolaylıkla sağlanabilmektedir. Havalimanından Kleopatra plajına olan uzaklık ortalama 120 kilometredir. Alanya merkezden Kleopatra Plajı'na olan mesafe ise 2 kilometredir.

 

ÜÇAĞIZ KÖYÜ

Antalya Kekova'da yer alan Üçağız köyü, en çok ziyaret edilen yerlerden biridir. Doğal güzelliği, sakin ve huzurlu atmosferiyle Üçağız Köyü’nün çevresinde gezerek veya tekne turu yaparak eşsiz manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Antalya’da tatilin keyfini doya doya çıkaracağınız bu yerleri kesinlikle keşfetmelisiniz - Resim : 6

Tekne turu yapmaya çıktığınızda çevrede bulunan antik kenti, batık şehri, kale ve themis antik köyünü görürken aynı zamanda bu köyün ortama ve doğaya uyumunu izleyebilirsiniz. Karşıya baktığınızda küçük adaları görmüş olursunuz.

Dünyanın dört bir yanından çok sayıda turist ziyarete geliyor. Avustralyalılar ve Yeni Zelandalılar, Japonlar, Kanadalılar her yaz Üçağız ve çevresini görmeye geliyor.

 ÜÇAĞIZ KÖYÜ NEREDE VE NASIL GİDİLİR?

Üçağız Kaş’a 34 km. Araçla Üçağız Köyüne kadar rahatlıkla gelebiliyorsunuz. Üçağız’a kadar araç ile gelip Üçağız Limanından kalkan tekne turlarına katılabilirsiniz. Kekova’da yer alan Gökkaya, Karalos koylarına ve batık şehre Üçağız’dan kalkan tekne turlarıyla gidiliyor.

ANTALYA AQUARİUM

Antalya’nın kalbinde, Konyaaltı sahiline sadece 70 metre mesafede bulunan Antalya Aquarium, 131 metrelik uzunluğu ve 3 metrelik genişliği ile dünyanın en büyük tünel akvaryumudur. İlham, eğlence ve eğitimi bir arada sunan bu yerde okyanusun içinde yürüyor hissine kapılacaksınız. Su altının sihirli dünyası keşfedebileceğiniz bu muazzam yeri kesinlikle ziyaret etmelisiniz.

Antalya’da tatilin keyfini doya doya çıkaracağınız bu yerleri kesinlikle keşfetmelisiniz - Resim : 7

 

 ANTALYA AQUARİUM NEREDE VE NASIL GİDİLİR?

Antalya akvaryuma toplu taşıma araçları ile ulaşmak için Antalya Hava alanından ve otobüs terminalinden kalkan otobüsleri kullanabilirsiniz. Özel aracınız ile ise hava alanından 15 kilometre giderek ulaşabilirsiniz.

 

 

Antalya’da tatilin keyfini doya doya çıkaracağınız bu yerleri kesinlikle keşfetmelisiniz ile ilgili etiketler Antalya Demre Kaleiçi manavgat şelalesi yanartaş (chimera) keleopatra plajı üçağız köyü antalya aquarium
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.