'Muharrem İnce, CHP'den yüzde 18 oy koparıyor'

Dün yaptığı açıklamayla CHP'den istifa edeceğini açıklayan ve kısa süre içinde parti kuracağı iddia edilen eski milletvekili Muharrem İnce'nin İzmir'de yüzde 18, seçim barajının düşmesi halinde ise yüzde 5 oy alabileceği iddia edildi.

Eski milletvekili ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 40 yıllık CHP serüvenine son vermeye hazırlanıyor. Dün yaptığı açıklamayla partisinden istifa edeceğini açıklayan İnce'nin 'Memleket Partisi' adıyla yeni bir siyasi oluşumun başına geçeceği öne sürülüyor.

Tüm bu gelişmeler henüz resmiyet kazanmasa da geçtiğimiz günlerde CHP'den istifa eden vekiller Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel'in de Memleket Hareketi'ne katılacağı İnce tarafından açıklandı. 

CHP'de 'Ana muhalefeti kaybedebiliriz' olarak yorumlanan gelişmeler sonrası İnce'nin gelecek seçimde alacağı oy oranı merak konusu oldu.

Bu konuya değinen Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, Konsensüs Araştrma'nın yaptığı anketi köşesine taşıdı.

Acet'in yazısından ilgili kısım şöyle:

''Konsensüs’ün yaptığı ankete göre İnce’nin parti kurma çabalarını olumlu bulanların oranı yüzde 25 düzeyinde.

Bu, yüzde 25 oy verme anlamına gelmiyor tabii. Konsensüs’ün başındaki isim olan Murat Sarı, henüz partisini kurmadığı için İnce’nin partisine oy verir misiniz sorusunu sormadıklarını söylüyor. AK Parti’nin her ay birden fazla şirkete düzenli olarak yaptırdığı anketlerde ise, ucu açık sorularda yüzde 5-6 oranında Muharrem İnce ismi çıkıyor.

İZMİR'DE RAKAM YÜZDE 18

İzmir’de bu anketler yapıldığında, Muharrem İnce’ye oy veririm diyenlerin oranı ise yüzde 18’i buluyor. İzmir’de yüzde 18 rakamı ortaya çıkıyorsa, bu oyların kahir ekserisinin CHP’den kopacak oylardan oluştuğu tahmin edilebilir. Seçim barajı yüzde 5’e düşse, İnce’nin partisinin bu barajı aşma ihtimali hiç de uzak değil.''

'Muharrem İnce, CHP'den yüzde 18 oy koparıyor' ile ilgili etiketler Muharrem İnce CHP istifa vekil Memleket Partisi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.