Ankara Messi ne demek?

Arjantin Milli Takımı'nın resmi Twitter hesabından "Ankara Messi" şeklinde paylaşımlar yapılması görenleri hayrete düşürdü. İspanyolca sözlüklere "Ankara" yazan kullanıcılar başkent Ankara sonucuyla karşılaşıyor. Peki, Arjantinliler Lionel Messi her gol attığından neden "Ankara Messi" diyor?

Brezilya'nın evsahipliğinde düzenlenen Copa Amerika 2021'de Arjantin fırtınası esiyor. Lionel Messi ve arkadaşları, çeyrek finalde Ekvador'u 3-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Tangocular yarı finalde, Uruguay'ı eleyen Kolombiya ile karşılaşacak. Yarı finalin diğer ayağında ise Brezilya ile Peru kozlarını paylaşacak.

Arjantin'in 3-0'lık Ekvador zaferinde goller De Paul, Lautaro Martinez ve Lionel Messi'den geldi. Barcelona'daki geleceği tartışılan 34 yaşındaki yıldız golünü 90+3'te attı. Arjantin Milli Takımı'nın Twitter hesabı golden sonra "Ankara Messi Ankara!" diye paylaşım yaptı. Bu tweeti gören Türkiyeli kullanıcıların aklına 5 gün önceki buna benzer paylaşım geldi. Tangocular'ın "Ankara" paylaşımını alıntılayan Ankaragücü "Gücü" şeklinde espri yapmıştı.

PEKİ, ANKARA MESSİ NE DEMEK? ARJANTİNLİLER NEDEN BÖYLE DİYOR

İspanyolca, Güney Amerika ülkelerinde bazı kelimelerde ufak tefek değişiklikler oluyor. Örneğin, "Ankara" kelimesi "Encara"dan gelir... Encara ise "Encarar" fiilinden... Encarar fiilinin ise kullanıldığı cümleye göre birkaç farklı anlamı var.

Arjantinli futbol spikerleri bir futbolcu topla dripling halindeyken "Encara, encara" şeklinde telafuz eder. Yani, "Top hali Messi'de, Messi topla hareket halinde" anlamlarına gelen bu söz, yıldız ismin Barcelona formasıyla attığı unutulmaz golde spikerin anlatımıyla dillere pelesenk olmuştu. İşte "Ankara Messi"nin o meşhur videosu

Ankara Messi ne demek? ile ilgili etiketler Arjantin Lionel Messi ispanyolca
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.