Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Kadir Özkaya kimdir? Yeniden seçilen Kadir Özkaya hayatı ve kariyeri...

Resmi Gazete'de yer alan karar ile Anayasa Mahkemesi Başkanvekili yeniden Kadir Özkaya oldu. Peki hayatı merak edilen Kadir Özkaya kimdir? Kadir Özkaya kaç yaşında, nereli?

Kadir Özkaya kimdir? 1963 doğumlu olan Kadir Özkaya nereli, hangi görevleri üstlendi? Kadir Özkaya evli mi? İşte hakkında tüm merak edilenler...

KADİR ÖZKAYA KİMDİR?

Kadir Özkaya (12 Ağustos 1963) Türk hukukçu ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili. 2005-2011 yılları arasında Anayasa Mahkemesi raportörlüğü ve 2011-2014 yılları arasında Danıştay üyeliği yapmıştır.

18 Aralık 2014 tarihinde Danıştay Genel Kurulunca gösterilen üç aday arasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi ve 22 Aralık 2014 tarihinde göreve başladı. Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu tarafından 12 Mart 2020 tarihinde yapılan toplantıda Anayasa Mahkemesi başkan vekilliği ve ikinci bölüm başkanlığına seçildi ve bu görevine 4 Nisan 2020 tarihinde başladı.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Kadir Özkaya kimdir? Yeniden seçilen Kadir Özkaya hayatı ve kariyeri... ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.