Yeni Kabine ilk kez Anıtkabir'de! Erdoğan: Türkiye Yüzyılı'nın inşası hedefiyle yola çıkıyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni Kabine ile birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye Yüzyılı'nın inşası hedefiyle yola çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yeni kabine üyeleri, ilk Kabine Toplantısı öncesi Anıtkabir'i ziyaret etti. 

Kabine üyeleriyle birlikte Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine çıkan Erdoğan'ın, ay yıldızlı çelengi bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Anıtkabir Özel Defterini imzayalan Erdoğan şu ifadeleri kullandı; Aziz Atatürk, Cumhurbaşkanlığı Hküümet Sistemi'nin ikinci döneminde yeni kabine üyelermizle birlikte huzurundayız. Buyün ilk toplanımızı yaparak Türkiye Yüzyılı'nın inşası hedefiyle yola çıkıyoruz. 85 milyonun tamamına aşkla hizmet edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın gurunu, inşallah şahlanış dönemine getireceğiz.

YENİ KABİNE BUGÜN İLK KEZ TOPLANIYOR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni kabinesini bugün ilk kez topluyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca haricinde yeni atanan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve 15 bakan ilk kez Beştepe’deki kabine toplantısına katılacak. Yeni dönemin ilk kabine toplantısında ekonomi ve terörle mücadele başta olmak üzere yeni yol haritasına dair görüşlerin paylaşılacağı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı çerçevesinde Seçim beyannamesindeki vaatleri yeni kabine üyeleriyle birlikte değerlendirecek. Bu kapsamda bir yol haritası ve takvimlendirilme planlanacak.

İLK SUNUM ŞİMŞEK’TEN

Toplantının en önemli gündem maddelerinden birisi olan ekonomi konusunda önümüzdeki dönemde atılacak ilk adımlar olacak. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeni dönemin şifrelerini Kabine üyeleriyle paylaşması bekleniyor. Kabine toplantısının ardından Erdoğan, alınan kararları Millete Sesleniş konuşmasıyla açıklayacak. Bakanların yarın TBMM’de yemin etmesi bekleniyor.

ERDOĞAN VE AK PARTİ İLE ‘EGE SİYASETİ’ İLİŞKİSİ NASIL OLACAK? Ekrem İmamoğlu Hamas'a terör örgütü dedi! VATANDAŞ ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİYLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR? İlber Ortaylı'dan ortalığı karıştıran Ayasofya çıkışı! Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? BAHÇELİ ÜZERİNDEN ERDOĞAN’I TASFİYE PLANI!