Uğurcan Çakır'ın kurtarış yüzdesi 5 büyük ligde en iyisi... Yok böyle kaleci istatistiği!

5 büyük ligde kurtartış yüzdesi en yüksek olan iki kaleci de Süper Lig'de... Uğurcan Çakır ile Konyaspor kalecisi Sehic, yüzde 82'lik kurtartış yüzdesine sahip. Trabzonspor'un milli kalecisi daha çok süre aldığı için ilk sırada... Kurtarışlarıyla Galatasaray maçına damga vuran 25 yaşındaki eldiven Avrupa devlerinin iştahını kabartıyor.

Trabzonspor deplasmanda Galatasaray'ı 1-2 mağluo ederken milli kaleci Uğurcan Çakır'ın yaptığı müthiş kurtarışlar Bordo-Mavililer'e maçı kazandırdı.

Skor 1-0'ken yüzde 99'lık golü kurtaran milli kaleci, 1-1'in hemen ardından da Ryan Babel'in şutunda mucize bir kurtarışa imza attı. NEF Stadyumu'nda harika bir performans sergileyen 25 yaşındaki eldiven, derbiye damgasını vurdu.

Uğurcan Çakır, maçın ardından "Galatasaray büyük bir camia... Durumu ne olursa olsun onlara saygı duyuyorduk. Bugün geriden gelip kazanmak daha fazla takım yaptı bizi. Benim performansımın bir önemi yok, biz bir takımız" ifadelerini kullandı.

Uğurcan, şunları söyledi:

"Maçtaki en güzel kurtarışım; ilk yarıda ters ayakta kaldığım bir pozisyon vardı. Zor toptu. Çarptıktan sonra topu iyi yakaladım. Güzel bir kurtarış oldu. Takım arkadaşlarıma yardım ettiğim için mutluyum. Altyapıdan çıkan ve kaptan olan biri olarak şampiyonluk istiyorum. Umarım tüm şehir güler."

UĞURCAN ÇAKIR'DAN ÇARPICI İSTATİSTİK

beIN Sports'un paylaştığı rakamalara göre, 5 büyük ligde kurtartış yüzdesi en yüksek olan iki kaleci de Süper Lig'de...

Uğurcan Çakır ile Konyaspor kalecisi Sehic, yüzde 82'lik kurtartış yüzdesine sahip.

Premier League ekibi Wolverhampton'ın Portekizli kalecisi Jose Sa, Bundesliga ekibi Freiburg kalecisi Mark Fiekken ve La Liga'da Sevilla'nın kalesini koruyan Faslı eldiven Yassine Bounou, bizimkilerin hemen arkasında yer alıyor.

Trabzonspor'la 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan ve piyasa değerini 17 milyon eurolara kadar yükselten Uğurcan Çakır'ın şampiyonluk sonrası kariyerine nasıl devam edeceği merak ediliyor.

 

Aranan şahıs duvarın içinden çıktı! Ankara'da ekmeğe 2. zam geldi İsrail polisine bıçaklı saldırı düzenleyen Türk vatandaşı öldürüldü
Sonraki Haber