Galatasaray

Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı, Galatasaray Spor Kulübü'nünSüper Lig'de mücadele eden futbol takımıdır. Galatasaray Spor Kulübü'ne ait olan Galatasaray AŞ tam adıyla Galatasaray Sportif ve Sinai Yatırımlar A.Ş, Galatasaray Spor Kulübü Profesyonel Futbol Takımı'nın sahibidir. Galatasaray Spor Kulübü'nün 1997 yılında şirketleşme sürecine girmesinin ardından kurulmuştur. Hisselerinin %55,03'ü Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne aittir, %44,96'sı Borsa İstanbul'da halka açıktır.

1905 yılında Ali Sami Yen ve arkadaşları tarafından, öğrenci olduklarıGalatasaray Lisesi'nde kurulan kulübün ilk spor dalıdır. Şu ana kadar 19 kez Süper Lig şampiyonu olmuş, 15 kez Türkiye Kupası ve 13 kez deTürkiye Süper Kupası kazanmış; 2000 yılında da UEFA Kupası'nı veUEFA Süper Kupa'yı kazanmıştır. Galatasaray, ayrıca Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu tarafından yapılan "Dünyanın en iyi futbol kulüpleri" istatistik çalışmasında, 2000 Ağustos ayı en iyi takımı[2]2001 Ocak ayında ise puan sıralamasında 1. sıraya yükselerek ayın lideri olmuştur.

Galatasaray 1999-00 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarını 3. olarak bitirdikten sonra, katıldığı UEFA Kupası'nı yenilmeden kazanan tek takımdır. 1999-2000 yılında, UEFA Kupası finalinde İngiltere'nin Arsenal FC kulübünü penaltılarda 4-1 yenerek, bir Avrupa Kupası kazanan ilk ve tek Türk futbol kulübü olmuştur. Galatasaray aynı yıl; Süper Kupa'yı daReal Madrid'i 2-1 yenerek kazanmıştır. Avrupa'da en fazla başarı yakalamış Türk takımı olan Galatasaray'ın kazandığı UEFA Kupası veSüper Kupa dünyada büyük bir başarı olarak görülmüş,[3] böylece Galatasaray adı tüm dünya tarafından tanınan bir marka haline gelmiş[4]ve kulüp dünya çapında büyük bir taraftar topluluğu kazanmıştır.

Inter'den ayrılacağını açıklamıştı! Alexis Sanchez için Cimbom iddiası
Hakim Ziyech'e Suudi Arabistan'dan 37.5 milyon euroluk teklif Cimbom'un elinden kapmışlardı! Fener'e Sebastian Szymanski piyangosu
Galatasaray çıldırdı! Bu yaz kasaya 80 milyon euro bonservis girecek Erden Timur'dan şok Sacha Boey itirafı! Maça bu yüzden çıkmamış... Kaan Ayhan'a Serie A'dan sürpriz talip! İtalyanlar duyurdu Icardi'den Erden Timur'a övgü yağmuru: "Her şeyi sana borçluyum" Galatasaray Avrupa'da bir kupa daha kazandı Derbi sonrası gündemi sarsan iddia! Galatasaraylılar çok kızacak... Galatasaray ligi 102 puanla tamamlayacak! İşte şampiyonluk tahmini... Galatasaray'da kriz! Tanguy Ndombele'yi beklerken sürpriz ayrılık Dursun Özbek başkan adaylığını resmen açıkladı Leicester City Premier Lig'i garantiledi, gözler Yunus Akgün'de Cimbom şampiyonluk modunu açtı, ağızlar açık kaldı! Okan Buruk: 7 puanlık farkla hafta sonuna giriyoruz! Galatasaray ikinci yarı açıldı, zirvede farkı açtı! Barış Alper Yılmaz'ı Adana Demirspor maçında izlemeye geliyorlar Derbilerin şampiyonu Galatasaray! Fenerbahçe'ye çift haneli fark attı Adana Demirspor - Galatasaray maçına Portekizli VAR hakemi atandı Galatasaray'ın 11'i belli oldu! Okan Buruk'tan Kerem Demirbay kararı Galatasaray'ın Adana kafilesinde Wilfried Zaha yok Canlı yayında Galatasaraylıları isyan ettiren ilginç açıklama! Galatasaray Adana deplasmanına rekor için çıkıyor Okan Buruk'un sözleşme detayları ortaya çıktı Galatasaray'a 40 milyon euroluk 8 numara geliyor! Bitti bu iş... Batuhan Karadeniz'den Mauro Icardi'ye: "Böyle bir video paylaşamazsın" Galatasaray'da şok gerçek ortaya çıktı! Sözleşmesi ortaya çıktı... Galatasaray'da şampiyonluk yolunda hedef 3 rekor! Yönetimden Abdülkerim Bardakcı'ya kaptanlık dopingi Galatasaray'da devam edecek olan Dries Mertens'in maaşı belli oldu