Tüketici gezen tavuk yumurtası diye kandırılıyor mu?

Hatay’da bölgenin en büyük tavuk ve yumurta üretim tesisini işleten Necmettin Çalışkan, Türkiye’de son yıllarda 'gezen tavuk yumurtası' diye satılan yumurtaların normal yumurtalardan hiçbir farklı olmadığını söyledi. Çalışkan, "belki hayvan biraz daha fazla alana sahiptir ama aynı yem tüketilmekte ve aynı yem tüketildiği sürece aynı ürün ortaya çıkar." dedi.

Sağlıklı ve doğal beslenme adına son zamanlarda gıdalarda seçici davranan kesim yumurtada da 'Gezen tavuk yumurtası'nı tercih ediyor.

Peki, 'gezen tavuk' gerçekten doğada geziyor mu?

Hatay'ın en büyük tavuk ve yumurta üretim tesisinin sahibi Necmettin Çalışkan, gezen tavukların geniş alanda doğal olarak beslenmesi gerektiğini söylüyor.

Ancak yumurta üreten tavukların Türkiye'deki tesislerde sürekli aynı yemle beslendiğinin altını çizen Çalışkan, "Ülkemizde, ‘gezen tavuk yumurtası’ gibi isimlerle ürünler pazarlanmaktadır. Doğrusunu isterseniz, bu noktada ‘gezen tavuk’ tanımına yeterli derecede uyan üretim yapılmamaktadır. Şöyle ki, bu gezen tavuk yumurtasında, belki hayvan biraz daha fazla alana sahiptir ama aynı yem tüketilmekte ve aynı yem tüketildiği sürece aynı ürün ortaya çıkar. 

Ali Koç'un rekor transferi sezon sonu Fenerbahçe'ye veda ediyor Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı Fenerbahçe'nin Konya 11'i belli oldu! İsmail Kartal'dan Dzeko kararı Benzine ve motorine indirim geliyor! 6 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! İşte o kararlar... Cezaevinde intihara kalkışmıştı! Savcılıktan Dilan Polat kararı