Yıllardır beklenen The Day Before oyunu çıktıktan 4 gün sonra kapandı! Steam para iadesi yapıyor

Uzun süredir çıkışı yılan hikayesine dönen fakat çıktıktan sonra da beklentileri karşılamayan ve büyük hatalar yüzünden sert eleştiriler alan oyun The Day Before ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Oyunun yapımcı firması Fntastic, oyun çıktıktan sadece 4 gün sonra stüdyonun kapanma kararı aldığını duyurdu. Peki oyuncular oyunu iade edip parasını geri alabilecek mi? Steam'de iade talebi nasıl oluşturulur? The Day Before neden kapandı? İşte detaylar...

Birçok kez ertelenen ve yapımcılarının 'dolandırıcı' olabileceği konusunda sosyal medyada çokça tartışmalar dönen oyun The Day Before, geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkmıştı.

7 Aralık'ta Steam'de yayınlanan oyun, büyük hataları, diğer oyunlardan kopyalanmış konsepti ve tanıtıldığı gibi bir MMO deneyimi sunmadığı için çok eleştirildi ve herkes tarafından yerden yere vuruldu.

OYUN ÇIKTIKTAN 4 GÜN SONRA STÜDYO KAPANDI

Oyunun geliştirici şirketi Fntastic, 200.000'den fazla kopya satmış olmasına rağmen, finansal olarak başarısız olduğu öne sürerek kapatıldığını açıkladı. Oyun bu haber sonrasında Steam üzerinde satıştan kaldırıldı.

Fntastic'ten yapılan açıklamada "Elimizden gelen her şeyi yaptık ama ne yazık ki kapasitemizi yanlış hesapladık." ifadeleri yer aldı.

Oyunun fragmanları da YouTube kanalı üzerinden silindi.

OYUNCULAR OYUNU NASIL İADE EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

Oyunun Steam'den kaldırılması ve firmanın kapatılmasıyla birlikte oyunu satın alan oyuncular da oyunu nasıl iade edeceğini düşünüyor. Normal şartlarda Steam'de 2 saatten fazla oynanan oyunlarda iade kabul edilmiyor fakat yaşanan bu durum çok normalin dışında olduğu için Steam'in The Day Before oyuncularına iki saatten fazla oynamış olsalar bile geri ödeme taleplerini kabul edeceği belirtildi.

STEAM'DE İADE TALEBİ NASIL YAPILIR?

Steam uygulamasını açıktıan sonra 'Yardım' menüsünde 'Satın Alımlar'a gidin. Daha sonra The Day Before'u seçin.

Ardından "Bu ürünle ilgili ne sorun yaşıyorsunuz?" bölümünden uygun gördüğünüz nedeni seçin (bu durumda muhtemelen "Oynanış veya teknik sorun") ve iade talebinize devam ederek paranızı talep edebilirsiniz.

Para iadeniz belirtilen süre içerisinde hesabınıza yapılacaktır.

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber