SuperHaber’in duyurduğu asker serbest bırakılıyor!

Dumanlı havada yolunu kaybedip yanlışlıkla Ermeni tarafına geçen Hüseyin Ahundov adlı asker serbest bırakılıyor. SuperHaber’in duyurduğu Azerbaycan askeri Ahundov, Ermenistan tarafında feci şekilde dövülmüş ve işkence görmüştü. Azerbaycan askerinin gördüğü inanılmaz işkence ve dövülmesinin videoları büyük tepki çekmişti.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan anlaşma sonrası esir takası başlıyor.

ESİR TAKASI BARIŞ İÇİN BİR ŞANS OLARAK GÖRÜLÜYOR!

Azerbaycan ve Ermenistan, ilişkileri normalleştirme ve Dağlık Karabağ'daki çatışmalar sırasında alınan esirleri takas etme kararı aldı. Perşembe gecesi yayımlanan ortak bildiridede, iki komşu ülkenin varılan anlaşmayı, "uzun zamandır beklenen barış için tarihi bir şans" olarak gördüğü belirtildi.

DÖVÜLEN VE İŞKENCE GÖREN ASKER ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞUYOR

Esir takasında ilk olarak, dumanlı havada yolunu kaybederek yanlışlıkla Ermeni tarafına geçen Hüseyin Ahundov adlı asker bulunuyor. SuperHaber’in duyurduğu Azerbaycan askeri Ahundov, Ermenistan tarafında feci şekilde dövülmüş ve işkence görmüştü. Azerbaycan askerinin gördüğü inanılmaz işkence ve dövülmesinin videoları büyük tepki çekmişti. Hüseyin Ahundov ile beraber, Agshin Babirov adlı asker de serbest kalacak.

AZERBAYCANLI ESİR ASKER AHUNDOV’UN ANNESİ KONUŞTU

Ermenistan'da işkence gören asker Ahundov’un annesi, oğlunun serbest bırakılmasından sonra, Azerbaycan medyasına konuştu. Anne Ahundov, ”Ermenistan’da oğlumun işkence gördüğünü televizyonlardaki görüntülerden izledim. Şok oldum, fenalaştım. Bu nasıl bir talihsizliktir ki bizim başımıza geldi. Oğlum suçsuzdu ve masumdu. Ben görüntüleri izledikten sonra Kızılhaç yetkililerine müracaat ettim. Beni dinledikten sonra, haber vereceklerini belirtmişlerdi. Oğlum askerden sonra evlenecekti. Askerliğinin bitmesine 5 ay kalmıştı. Çok iyi yürekli bir evlattır benim oğlum. Onunla son defa 4 Nisan’da konuşmuştuk. Askerliği ile ilgili hiç bir şikayeti yoktu.”dedi.

“SEVİNCİMİN HADDİ VE HUDUDU YOK!”

Azerbaycanlı esir asker Hüseyin Ahundov’un annesi, konuşmasının devamında, ”Oğlumun işkence gördüğü ilk görüntüleri görünce, telefonu bir yana, kendimi bir yana atmışım. Bu evde deliler gibi ağlayıp dolaşıyordum. Beni kızım sakinleştiriyordu. Yüreğim ağzıma geliyordu. Oğlumun esir takası ile Ermenilerin elinden kurtulduğunu haberlerden öğrendim. Çok mutluyum, heyecanlı ve sevinçliyim. Oğlum sağ salim dönecek, ona kavuşacağım. Sevincimin haddi hududu yok.” şeklinde konuştu.

ESİR ASKERLERİN TAKASI AZERBAYCAN ERMENİSTAN SINIRINDA YAPILACAK

Öte yandan, Azerbaycan'da tutuklanan Ermenilerin önümüzdeki günlerde Ermenistan'a iade edileceği öğrenildi. Ermenistan Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Sarkis Khandanyan yaptığı açıklamada, esir asker değişiminin Ermenistan-Azerbaycan sınırında yapılabileceğini söyledi.Ermeni yetkili Khandanyan konuşmasının devamında, Ermenistan'da tutuklu bulunan Azerbaycanlı askerler Agşin Babirov ve Hüseyin Akhundov'un da Azerbaycan'a teslim edileceğini belirtti. Khandanyan, Ermenistan'da tutuklu bulunan başka Azerbaycanlı olmadığını açıkladı. Ancak Azerbaycanlı yetkililere göre, ilk Dağlık Karabağ savaşı sonrası, yaklaşık 4 bin Azerbaycanlı sivilin kayıp olduğunu belirttiler.

Galatasaray'da Erden Timur gerçeği ortaya çıktı! Karar belli oldu... Kirada tavan zam oranı belli oldu Borsa rekor seviyeden açıldı!
Sonraki Haber