Sıkıntı, dert ve sabırla ilgili yol gösteren ayetler

Müslümanlar sıkıntılı ve zor anlarında Allah'a dua ederek ondan yardım isterler. ''Şüphe yok ki Allah, sabredenlerle beraberdir.” ayeti ise inanan insanlara müjde niteliğindedir. İşte, sıkıntı, dert ve sabırla ilgili yol gösteren ayetler...

İmtihan dünyasında yaşıyoruz. Hayatın doğal akışı içerisinde çile ve kederler, maddi ve manevi zorluklarla baş etmek durumunda kaldığımız zamanlar oluyor. Böyle anlarda bazı ayetler içimize ferahlık veriyor. İşte, sıkıntı, dert ve sabırla ilgili yol gösteren ayetler...

“Ey insanlar! İşte size Rabbiniz’den bir öğüt, kalplere bir şifâ ve inananlar için yol gösterici bir rehber ve rahmet (olan Kur’ân) geldi.” (Yunus, 57)
“Bir de sabırla, namazla yardım isteyin. Şüphesiz bu, (Allah'a) saygılı olanlardan başkasına ağır gelir.” (2-45)
“Ey iman edenler! Sabır ve namazla yardım isteyin. Şüphe yok ki Allah, sabredenlerle beraberdir.” (2-153)
“Çaresiz biz sizi biraz korku, biraz açlık, biraz da mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz. Müjdele o sabredenleri!” (2-55)
“Bir Müslümana herhangi bir musibet, bir sıkıntı, bir keder, bir üzüntü, bir eziyet, bir gam dokunursa, hatta kendisine bir diken bile batarsa, mutlaka Allah bunları onun günahlarına kefaret yapar.” (Buharî, Mardâ,1; Müslim, Bir, 5)
Hazret-i Ayşe’den rivayete göre Nebiyy-i Ekrem kendilerine bir hasta getirildiğinde şöyle duâ ederlerdi: Ezhibil-be’se rabben’nasi eşfi ve enteş’şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame”
“Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın.” (Buhârî, Merdâ, 20; Müslim, Selâm, 46; Ebû Dâvud, Tıbb, 18, 19)

Diyarbakır'ı kazanan DEM Parti'den skandal karar! Tokat sallanmaya devam ediyor! 3.2 büyüklüğünde deprem oldu Marcao Galatasaray'a geri dönmeye hazırlanıyor
Sonraki Haber