Sıkıntılardan kurtulmak için okunacak dualar

İnsanların maddi ve manevi anlamda kendilerini sıkıntılı ve çaresiz hissettikleri zamanlar olmuştur. Böyle zamanlarda çoğu kişi ellerini semaya açarak Allah’tan yardım diler ve kendisini sıkıntılardan kurtarmasını ister. Bu çerçevede, sıkıntılardan kurtulmak için okunacak dualar sıkça araştırılıyor. Peki, sıkıntılı ve çaresiz hissettiğimiz zamanlarda hangi duaları okumalıyız? İşte, zor zamanlarımızda yardımımıza yetişen o dualar…

Dua etmek, hiç şüphesiz içimizin ferahlamasını ve huzur bulmamızı sağlar. Allah ile aramızda köprü görevi gören duaları istediğimiz her an okuyabiliriz. Özellikle sıkıntılı anlarımızda okuduğumuz dualar bizi manevi olarak rahatlatır. İşte, sıkıntılardan kurtulmak için okunacak dualar…

Sıkıntılardan kurtulmak için okunacak dualar

SIKINTI DUASI

İbn-i Sunni bu dua için günde yedi kere okunmalıdır demiştir. Bu dua günde yedi kere sabah, öğlen ve akşam vakitlerinde okunursa kişi sıkıntılarından arınır.

Ve zennûni iz zehebe mugâdıben fe zanne en len nakdire aleyhi fe nâdâ fiz zulumâti en lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn(zâlimîne).

Anlamı: ''Sonunda karanlıklar içinde, 'Senden başka hiçbir tanrı yoktur. Seni tenzih ederim. Gerçekten ben kötü işler yapmışım!" diyerek yalvardı.

Peygamber efendimiz de sıkıntılı hissedilen zamanlarda okuması gereken bir duayı söylemiş. O dua da şöyledir:

La ilahe illallahül’azim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-il’azim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül’Arş-il-kerim.

Anlamı: Allah'ım beni tüm sıkıntılarımdan kurtar. Şüphesiz sen her şeye gücü yetensin. Beni de en hayırlara vesile olacak şekilde arındır.

Sıkıntılardan kurtulmak için okunacak dualar ile ilgili etiketler dua sıkıntı anında okunacak dualar sıkıntı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.