Seçim öncesi üç ayrı alanda çalışma başladı: Ailelere destek, gençlere ikramiye, çocuklara gelecek fonu…

Yeni seçimlere sayılı günler kala iktidar kanadı çalışmalarını hızlandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, üç yeni konuda çalışmaların başladığı öne sürüldü. İşte o çalışmalar…

Türkiye’nin seçim startını verdiği şu günlerde hem iktidar hem de muhalefet kanadından hamleler ve vaatler peş peşe gelmeye başladı. Hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimi için sandığa gidecek olan Türkiye’de seçim hazırlıkları devam ederken; iktidar kanadından üç ayrı alanda yeni çalışmaların yapıldığına ilişkin sinyaller de arka arkaya geldi. Aileler, çocuklar ve öğrencileri için yapılacak olan yeniliklerin detayları da ortaya çıktı.

Seçimde vitesi artırmaya hazırlanan iktidar kanalının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile üç ayrı proje üzerinde çalışmaya başladığı iddia edildi. İddiaların içeriğinde yeni projelerin detayları da yer alırken; projelerin ortaya çıkaracağı çalışmalardan yararlanabilecek olan kesimler de ortaya çıktı. İşte o çalışmalar ve çalışmaların kapsamı…

SEÇİM ÖNCESİ VATANDAŞLIK FONU MASADA

Sabah gazetesinde yer alan iddialara göre, iktidar bir ‘vatandaşlık fonu’ üzerinde çalışmaya başladı. Çocukların doğumundan sonra devlet her ay devletin 100 ya da 200 TL gibi sembolik bir miktarı, doğan çocuk 18 yaşına gelene kadar bir hesapta biriktireceği iddia edildi. 18 yaşını geçen kişilerin belirli koşularda çekebileceği vatandaşlık fonu kapsamında biriken paraların üniversite eğitimi için kullanılmasının amaçlandığı öne sürüldü. İktidar kanadının hazırlandığı diğer iki proje de ortaya çıktı.

AİLEYE DESTEK; ÖĞRENCİYE İKRAMİYE

Vatandaşlık fonu gibi yeni evlenecek ve aile kuracak olan çiftlerin ev eşyaları ve benzeri harcamaları rahatlıkla yapabilmesi için kamu bankalarından 250 bin TL’ye kadar kredi desteği verilmesine ilişkin çalışmalar da iktidar kanadında başladı. İddialara göre, üst limiti 250 bin TL olacak kredinin 2 ya da 3 yıl ödemesiz ve 10 yıla kadar vadeli ve uygun faizli verilmesi üzerine çalışmalar başladı. İktidarın son olarak hedefinde gençlerin olduğu öğrenildi. Üniversite öğrencilerine tıpkı emeklilerde olduğu gibi dini bayramlarda bin TL civarında (şu an için emekli bayram ikramiyesinin yarısı) ikramiye verilmesinin karar aşamasında olduğu öne sürüldü. İktidar kaynakları henüz bu çalışmaları doğrulamadı.

Hamas'tan ateşkes açıklaması! BAYKAR'dan çalışanlarına büyük jest EuroLeague yönetimi kararını verdi, Fenerbahçe'ye faturayı kesti!
Sonraki Haber