Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yeni kurulan bakanlıklardandır. Aile ve sosyal politikalar bakanlığı sayesinde ailenin önemini ve toplumdaki yerini korumak için vardır. Kimsesizleri, düşkünleri, yetimleri, öksüzleri, dulları korumak ve sokakta kalmışlara yardım etmek için faaliyetler sürdürmektedir.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın görevleri şu şekildedir:

*Yoksul, yardıma muhtaç, öksüz ve yetim çocukların her türlü bakımını üstlenmek, onların sağlıklı gelişimini sürdürmek için faaliyetler yapar.

*Engelli vatandaşların yaşadıkları sorunların çözümünü gerçekleştirmek için çalışmalar yapar.

*Engellilerin toplum içinde daha rahat bir hayat yaşamalarını sağlamak için faaliyetler yapar.

*Beslenme, barınma, korunma, ısınma ihtiyaçlarının gerçekleştirilmesi için faaliyetler yapar.

*Evlat edinme ve koruyucu aile olma faaliyetleri sürdürmektedir.

Yarın hesaplara aktarılıyor! Toplam 4,2 milyar TL
Bakan Göktaş duyurdu! 8 bin personel alınacak Evlenecek olanlar dikkat! 2024'te düğün yapmanın maliyeti belli oldu
Başvurular başladı! Evlilik kredisine ilk gün 1112 kişi başvurdu Faizsiz evlilik kredisinde başvurular bugün başlıyor Aile destek ödemeleri yattı mı? Aile destek ödemeleri ne kadar? Bakanlık duyurdu! 62 sözleşmeli personel alınacak! Yardım çağrısı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nı harekete geçirdi Aile Bakanı Yardımcılığı'na atanan Yavuz Selim Kıran kimdir? Evlenecek olan gençler dikkat! Evlilik kredisi başvuruları başlıyor Çalışan emekli ikramiyesinde sıcak gelişme! Hesaplara yattı mı? Asgari ücrette konuşulan son rakamlar belli oldu! Üçlü Danışma Kurulu, 5 yıl aranın ardından toplandı Tarih belli oldu! Üçlü Danışma Kurulu 5 yıl aradan sonra toplanıyor Yaşlı ve engelli aylıkları bugün hesaplara yatırılıyor Eylülde 579 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yapıldı Bakan Işıkhan'dan kısa çalışma ödeneği açıklaması! Evlat nasıl edinilir? Evlat edinme ve başvuru süreci 2023! 2023 Yılı 2. Yarıyıl Ekonomi ve İstişare Toplantısı başladı Bakan Göktaş duyurdu! Sosyal yardım ödemeleri arttırıldı Bakanlıktan öğrencilere bayram öncesi ulaşım harçlığı Evde bakım maaşları hesaplara aktarılmaya başlandı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kimdir? Kabinede sürpriz isim! İşte yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı... Mayıs ayı 'Evde Bakım Yardımı' hesaplara yatırılmaya başlandı Aile Bakanlığı asker ailelerine 800 TL yardım parası veriyor! 75 bin memur alımı için düğmeye basıldı Seçim öncesi üç ayrı alanda çalışma başladı Şartlara dikkat! Şartları sağlayanlara çocuk yardımı veriliyor Depremzedelere verilecek sosyal destekler belli oldu