Şanlıurfa imsakiye 2024! Şanlıurfa sahur ve iftar vakitleri 2024

Şanlıurfa sahur ve iftar vakitleri açıklandı. Diyanet tarafından 11 ayın sultanı Ramazan ayı imsakiyesi yayınlandı. İmsakiye araştırması yapanlara 2024 Şanlıurfa imsakiyesi yayınlandı. Şanlıurfa sahur ve iftar vakitleri merak ediliyor. 11 Mart ile 9 Nisan tarihleri arasında müslümanlar dünyanın her yerinde oruç ibadetini yerine getirecek. 2024 Şanlıurfa imsakiye yayınlandı. İşte, Şanlıurfa sahur ve iftar vakitleri 2024...

Ramazan ayı dünya üzerinde tüm müslümanlar tarafından büyük bir sevinç ile karşılanıyor. Ramazan ayında orucun başlangıç ve bitiş saatleri imsakiye ile duyuruldu. Diyanet'ten Şanlıurfa imsakiye vakitleri yayınlandı. Yayınlanan imsakiyede sahur, iftar ve teravih saatleri yer alıyor. Şanlıurfa imsakiye 2024 Şanlıurfa'da yaşayanlar tarafından merakla araştırılıyor. İşte Şanlıurfa sahur ve iftar vakitleri 2024...

2024 ŞANLIURFA İMSAKİYE | ŞANLIURFA SAHUR VAKTİ! ŞANLIURFA İFTAR VAKTİ 2024 

MÜSLÜMANLARA ORUÇ NE ZAMAN FARZ OLDU? 

 

Müslümanlara oruç, hicretin ikinci yılında (miladi 624), Şaban ayının sonlarında farz kılınmıştır. Orucun farz kılındığını bildiren ayetler Bakara Suresi'nin 183. ve 185. ayetleridir. Bu ayetlerde şöyle buyrulmaktadır:

  • "Ey iman edenler! Sizden öncekilere farz kılındığı gibi, sakınasınız diye size de sayılı günlerde oruç farz kılındı." (Bakara 2/183)
  • "Ramazan ayı, içinde Kur'an'ın indirildiği aydir. O ay, hidayet rehberi, doğruyu yanlıştan ayıran apaçık belgeler içerir. Öyleyse sizden her kim o aya ulaşırsa, oruç tutsun. Hasta veya yolcu olan ise, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da Allah'ın nimetlerini anlasınız ve şükredesiniz diye." (Bakara 2/185)

Bu ayetlerin nüzulünden sonra ilk Ramazan orucu 624 yılında tutulmuştur.

Oruç, İslam'ın beş şartından biridir ve Ramazan ayı boyunca her gün tutulması farzdır. Ramazan ayı, kameri takvime göre belirlenir ve 29 veya 30 gün sürer. Oruç tutarken, tan yerinin ağarmasından güneş batımına kadar yeme-içme ve cinsel ilişkiden uzak durmak gerekir. Oruç, sadece bedenen değil, ruhen de bir arınma ve tazelenme vesilesidir.

ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ CHP’DE KİMLERİ RAHATSIZ ETTİ? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı! Paul Auster kimdir, nereli, neden öldü, kaç yaşında öldü?
Sonraki Haber