Sahte diploma ile Konyaaltı Belediyesine girip zimmetine para geçirdiği iddia ediliyor: Yeni ayrıntı ortaya çıktı

Konyaaltı Belediyesi'nde sahte diploma ile işe giren ve zimmetine 486 bin lira geçirdiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Ç.B. ile ilgili yeni bir ayrıntı ortaya çıktı. Sahtecilik ve zimmet suçlarından hakkında soruşturma başlatılan kadının, Muhittin Böcek’in son dönemine kadar başkan yardımcısı olan E.K.B’nin gelini olduğu iddia edildi.

Antalya’da görev yaptığı Konyaaltı Belediyesi’ne sahte diploma ile işe girdiği ve 486 bin lirayı zimmetine geçirdiği ileri sürülen Ç.B ile ilgili yeni bir ayrıntı ortaya çıktı.

Gün Haber'de yer alan habere göre, Hakkında soruşturma başlatıldığını duyunca kadrosunu apar topar Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne aldırdığı ileri sürülen kadın personelin, Muhittin Böcek’in son dönemine kadar başkan yardımcısı olan E.K.B’nin gelini olduğu iddia edildi.

E.K.B’nin gelini işe alındığı tarihlerde belediyede başkan yardımcısı olduğu ve onun referansı ile işe girdiği tahmin ediliyor.

Konyaaltı eski Belediye Başkan Yardımcısı E.K.B’nin eski polis müdürü ve CHP'nin eski Konyaaltı ve Büyükşehir belediye meclis üyesi olduğu biliniyor.

E.K.B’nin sitesinde gelini ve oğlunun da fotoğrafları yer alıyor.

NE OLMUŞTU?

31 Mart 2019’ta yapılan yerel seçiminden 20 gün önce Konyaaltı Belediyesi’ne sahte diploma ile işe girdiği ileri sürülen kadın personel Ç.B’nin 3.5 yılın sonunda belediyeye ait 486 bin lirayı zimmetine geçirdiği iddia edilmişti. Durumu iç soruşturma ile tespit eden belediye yönetimi, savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Sahtecilik ve zimmet suçu işlediği ileri sürülen Ç.B isimli şahıs, Konyaaltı Belediyesi’nde kendisi dâhil tüm çalışanların maaş, sigorta gibi işlemlerini takip etmekle görevlendirilmişti. Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan bir kontrol sırasında işe başlarken getirdiği diplomadaki yazıların okunamaması nedeniyle diplomasının aslını getirmesi istenen Ç.B, özel sebepleri gerekçe göstererek 9 Ağustos 2022 tarihinde görevinden istifa etmişti.

Araştırmaya derinleştiren belediye ekipleri, personel maaş ödemelerinden sorumlu Ç.B.'nin kendi adına açtığı 2 ayrı hesaba fazladan 130 maaş karşılığı para aktardığını saptadı.

Ç.B. hakkındaki iddialar bununla da sınırlı kalmadı. Belediyedeki işine üniversite mezunu olarak başlayan Ç.B.'nin fakülte diplomasının da sahte olduğu, gerçekte ise ortaokul mezunu olduğu önü sürüldü. Konyaaltı Belediyesi, Ç.B hakkında evrakta sahtecilik ve kuruma ait 486 bin lira parayı zimmetine geçirme iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Kızıl Goncalar'dan bomba fragman! Meryem, Naim'i boşuyor Rade Krunic Fenerbahçe'deki kötü günlerinin sebebini açıkladı Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Kasko fiyatları düşüyor
Sonraki Haber