Belediye

Belediye, bir şehir veya ilçenin temizlik, aydınlatma, su ve elektrik gibi ortak ihtiyaçlarını ve hizmetlerini gören örgüt.

Nüfusu belli bir sayının üstünde olan yerlerde kurulan yerel yönetimlerdir. Beldenin sorunlarını çözmek ve bazı hizmetleri karşılamak amacıyla, belde halkının oylarıyla seçilen yöneticilerin görev yaptığı, tüzel kişiliği olan örgütlerdir. İlk olarak Ortaçağ'da Avrupa'da ortaya çıkmıştır. Derebeyin baskılarına karşı haklarını ve çıkarlarını korumak isteyen kent halkı (esnaf, zanaatkar ve tüccarlar) kurduğu Lonca örgütleri aracılığıyla kendilerinin ve kentlerinin özgürlüklerini senyörlerden satın aldılar. Ortaya çıkan özgür kentlerin yönetim sorununu çözebilmek için, belediyeler oluşturuldu.

CHP'de hısım akraba belediyeciliği tam gaz!
Elazığ Belediyesi 56 taşınmaz satışı gerçekleştirecek! CHP'li belediye 250 milyon borç bıraktı!
CHP'li belediye gelir gelmez 300 kişiyi işten çıkardı! Engelli ve şehit yakınlarını işten çıkardılar CHP'den torpilli atama! Deniz Zeyrek'in kardeşi Başkan Yardımcısı oldu CHP'li belediyelerdeki akraba atamalarından Can Ataklı bile rahatsız! CHP'li belediyelerde üst düzey akraba atamaları çığrından çıktı! Jakuzi trolleri CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'ni görmüyor mu? Belediyede 'jakuzi' iddiasına soruşturma! CHP'den kazanılan belediyelere uyarı: Merkezle görüşün... Belediye başkanından tepki çeken kutlama! Tokat'ta Türkiye'ye ders niteliğinde anlar... "Biz İstanbul için çalışan bir belediye başkanı istiyoruz" CHP'li belediyedeki rüşvet skandalında pes dedirten detay! CHP'li belediyeye rüşvet operasyonu! AK Parti'de Ankara dahil 48 adayın açıklanacağı tarih belli oldu! Rize Belediye Başkan adayı Rahmi Metin kimdir? AK Parti'nin İstanbul dahil 26 belediye başkan adayı belli oldu! AK Parti Bursa Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş kimdir? "15 Ocak'ta seçim startını vereceğiz, sahaya ineceğiz" Belediye bünyesinde çalışacak elemanlar aranıyor! CHP'li belediye oyun parkını ranta kurban etmek istedi! CHP'li belediye cemevinin bağış hesabına el koydu! Esnaflar nereye şikayet edilir? Esnaf şikayet hattı! CHP'li belediyeye rüşvet operasyonu! 5 kişi tutuklandı O belediyede en düşük personel maaşı 11.500 TL oldu! Bakan Soylu belediyelerdeki PKK'lıları tek tek açıkladı! Barınak skandalı sonrası belediye başkanından açıklama CHP'li belediyenin hesabı çalındı