NATO ve Avrupa’da neler gelişiyor?

NATO Askeri Komitesi Başkanı Rob Bauer, yeni bir açıklama yaparak, NATO ülkelerinin savaş için kırmızı alarma geçmesi ve "beklenmeyeni beklemesi" gerektiğini söyledi. NATO'nun en yüksek subayı Rob Bauer, açıklamasında insanların savaşa hazırlanmasını ifade ederek, ”Evde su, pilli radyo ve pilli el feneri olması gerekiyor. Böylece ilk 36 saatte hayatta kalabilirsiniz.” dedi.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Rusya ile Ukrayna arasında yaklaşık iki yıldan beri devam ediyor. Alman gazetesi Blind, geçtiğimiz günlerde, Alman ordusunun Rusya ile NATO arasında çıkabilecek bir savaş senaryosu oluşturduğunu yazdı. Ancak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, birçok kez Rusya'nın Avrupa ile savaşmayacağını ve bu ülkelere karşı bir tehdit olmadığını belirtmişti.

NATO ASKERİ KOMİTESİ BAŞKANI BAUER’İN SAVAŞ AÇIKLAMASI YAPTI

Putin’in açıklamasının ardından, İngiliz Telegraph gazetesine demeç veren NATO Askeri Komitesi Başkanı Rob Bauer, Rusya ile savaştan bahsetmişti.Bauer, "Barış içinde yaşamamızın kesin olmadığını anlamalıyız. İşte bu yüzden Rusya'yla çatışmaya hazırlanmalıyız. Her şeye hazırlıklı olmalıyız. Savaşın çıkıp çıkmayacağına bakılmaksızın, bu ihtimale karşı daha fazla insanı eğitmemize olanak sağlayacak bir sistem oluşturmalıyız" dedi. Yine açıklamasında, İsveç yönetiminin resmen NATO üyeliğine kabul edilmeden önce vatandaşlarına savaşa hazırlanmaları yönünde çağrı yapmasını takdir eden Bauer açıklamasının devamında, "Her şey bununla başlıyor. Her şeyin planlanamayacağının ve önümüzdeki 20 yıl içinde her şeyin güzel olmayacağının bilincine varılmasıyla" ifadelerini kullandı. Bauer, silah ve mühimmat üretimini hızlandırabilmek için sanayinin modernize edilmesi gerektiğini belirterek yetkililere bu yönde adım atma çağrısında bulundu.

NATO VE AVRUPA’DA SAVAŞ ÇANLARI NEDEN ÇALIYOR?

Öte yandan, NATO Askeri Komitesi Başkanı Rob Bauer,yeni bir açıklama yaparak, NATO ülkelerinin savaş için kırmızı alarma geçmesi ve "beklenmeyeni beklemesi" gerektiğini söyledi. NATO'nun en yüksek subayı Rob Bauer, açıklamasında insanların savaşa hazırlanmasını ifade ederek, ”Evde su, pilli radyo ve pilli el feneri olması gerekiyor. Böylece ilk 36 saatte hayatta kalabilirsiniz.” dedi. Uluslararası diplomasi uzmanları, Rob Bauer’in açıklamasının Avrupa ülkelerinde tedirginliğe neden olduğunu ve savaş çanlarının neden çalındığının yakında ortaya çıkacağını ifade ettiler.

2 Mayıs 2024 Perşembe TJK at yarışı sonuçları açıklandı! Real Madrid'de Ancelotti'den Arda Güler kararı! 3 Mayıs 2024 Cuma TJK at yarışı programı açıklandı!
Sonraki Haber