Merih Demiral'ı neden oynatmadı? "Türk duvarı" 2 maçta 5 gol yedi!

A Milli Takım teknik direktörü Şenol Güneş, Galler maçında Merih Demiral'ı ilk 11'de oynatmadı. Hatasından 2. yarıda dönen Güneş, Okay'ı çıkarıp yerine Merih aldı, Juventus'un yıldızının yerine oynattığı Kaan Ayhan'ı da orta sahaya çekti. Güneş, sosyal medyada çok konuşulan bu kararını şu sözlerle açıkladı:

A Milli Takım, EURO 2020'deki ilk 2 maçında 5 gol yiyerek turnuvaya veda eden ilk takım oldu. Ne top oynayan, ne de gol atabilen Ay-Yıldızlılar, 3-0'lık İtalya hezimetinin ardından Bakü'de ev sahibi gibi oynadığı maçta EURO 2016 yarı finalisti Galler'e 2-0 mağlup oldu.

Teknik direktör Şenol Güneş, "Türk Duvarı" olarak anılan Çağlar Söyüncü-Merih Demiral ikilsini bozdu. Galler maçında stoperde Çağlar'ın yanına Kaan Ayhan'ı koyan Güneş, bu hamlesini şu sözlerle açıkladı:

TÜRK DUVARI YIKILDI!

"İtalya maçının şoku, bu maçta da devam etti. Bu turnuva önemliydi. Daha iyi oynayarak çıkmamız gerekiyordu. Galler büyük avantaj yakaladı. Kazanmayı düşünürken, berabere de kalamadık. Son maç öncesi averaj da diğer takımlara göre kötü gözüküyor."

"Sorumlusu benim! Oyuncular kendi görevlerinden sorumlu. Skor iyi değilse, sorumlu benim. Merih, Kaan, Çağlar hepsi iyi oyuncu. Bir şey söylerken konuyu kendi istediğiniz yere getirirseniz, bir anlamı kalmaz."

"Merih kötü diye kenara almadık. Sonradan oyuna girdi. Okay-Ozan'dan oyun kurmalarını bekliyoruz. O oynadı, bu oynadı, golü kaçırdı, neden oynadı işine girersek çok konuşuruz. Bunlar benim işim değil. Okay ve Ozan'dan daha iyi oyun bekliyordum. Olmadı, değiştirdim"

İtalya maçındaki şanssız pozisyonda Avrupa Futbol Şampiyonaları tarihinde açılış maçında kendi kalesine gol atan ilk futbolcu olarak tarihe geçen Merih Demiral'ın ilk 11'den kesilmesi sosyal medyada çok konuşuldu.

KANDİL İSTEDİ, DEM HAREKETE GEÇTİ, CHP DESTEK VERDİ! ASIL PLAN NE? Davinson Sanchez'in yeni adresini resmen duyurdular! İtalya yolcusu... Erkek öğrencileri etek giydirip oynattılar! Soruşturma başlatıldı...
Sonraki Haber