Koronavirüsü böyle yeneceğiz! Sağlık sistemimiz ve güzel Türkçemiz...

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkçe konuşurken İngilizce ve Rusça’ya göre ağızdan daha az koronavirüs çıktığını ifade etti. Koronanın en çok 'TS' harflerini söylerken çıktığını belirten Ceyhan, Türkçe'de bu harflerin kullanılmadığına dikkat çekti.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkçe konuşurken ağızdan çıkan koronavirüs miktarının İngilizce ve Rusça’ya oranla daha az olduğunu söyledi.

Virüsün en çok ‘TS’ harflerini seslendirirken çıktığını belirten Ceyhan, “Türkçe konuşurken İngilizce ve Rusça’ya göre daha az koronavirüs çıkartıyoruz. Koronavirüs bulunduran damlacıkların en çok İngilizce Ts, Rusça ts harflerini söylerken ağızdan çıktığı gösterilmiş. Türkçe’de bu harfler kullanılmadığı için konuşurken çıkan virüs miktarı az olmalı” dedi.

“YÜKSEK TONDA KONUŞMAMAK YARARLI OLABİLİR”

Prof. Ceyhan yaptığı açıklamada yüksek sesle konuşmanın da ağızdan daha çok damlacık çıkmasına neden olduğunu belirterek, “Yüksek sesle konuşmak da ağızdan daha çok damlacık, dolayısıyla virüs çıkmasına neden oluyor. O halde yüksek tonda konuşmamak da yararlı olabilir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Seferberlik hali değişti 21 Mayıs 2024 Salı TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı! Meclis'te 'Kobani' tartışması yaşandı
Sonraki Haber