Türkçe

Türkçe ya da Türk dili, batıda Balkanlar’dan başlayıp doğuda Hazar Denizi sahasına kadar konuşulan Altay dillerinden biridir. Yaşı, en eski hesaplara göre 8500 olan Türkçe, bugün yaşayan Dünya dilleri arasında en eski yazılı belgelere sahip olan dildir.

Diyanet İşleri Başkanı Arapça soruya Türkçe çeviri istedi!
Felak Suresi nasıl okunur? Felak Suresi Türkçe Arapça okunuşu! Felak S Sandviç nasıl yazılır TDK? Sandviç mi sandiviç mi, sandöviç mi?
Mozambik'te karşılaşan bir Alman ve Afrikalı Türkçe konuşmaya başladı Banisi nedir? Banisi ne demek? 'Banisi'nin kelime anlamı ne? Paradigma nedir? Ne anlama gelir? Beynelmilel nedir? Ne anlama gelir? Preply’den Plaza Türkçesi Araştırması Dünyaevi nasıl yazılır TDK? Bitişik mi, ayrı mı? İlkay Gündoğan, Lewandowski'ye Türkçe öğretti: Mavi mavi masmavi Basın toplantısında Türkçe konuştu! ''Fedakarlıkları unutmadık'' Türkçe "zorunlu yabancı dil" dersi yapıldı! Manowar'dan Türkçe "Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı mesajı" "Türkçe'nin kullanımı konusunda acınacak haldeyiz" NFT'nin Türkçe karşılığı belli oldu: Nitelikli Fikri Tapu BBC Türkçe Twitter'daki kapak resmine Boğaz'ı geçen Rus gemisi koydu! Türkçe'de şiir türleri nelerdir? Lirik, epik, pastoral, didaktik, satirik şiir örnekleri Türkçe anlatım biçimleri: Açıklayıcı, tartışmacı, betimleyici, öyküleyici anlatım Dünyanın en uzun kelimesi Türkçe'den çıktı: İşte o kelime! 'İstanbul', Somali'de en popüler kız ismi oldu! "Mercimek damarı"nı daha önce işitmiş miydiniz? Murat Bardakçı tarih dizilerini izledi! Sonra kalemini biledi.... Pençşir Vadisi: Atatürk'ün çocukları ve Erdoğan'ın ilham verdikleri... 'Bi mekan' ne demek? 'Bi mekan' kelimesinin Türkçe karşılığı nedir? FETÖ okulundan mezun, ana dili gibi Türkçe bilen Taliban komutanı! Senegalli askerler Türkçe diplomalarını aldı! Dünyaca ünlü yazar Paulo Coelho'dan Türkçe tweet! DW Türkçe bu haberleri neden çevirmedi? 5 yaşındaki Lübnanlı Sıla sosyal medya üzerinden Araplara Türkçe öğretiyor! Euronews Türkçe yayınları sonlandırıyor