Türkiye Maarif Vakfı

Kurumun internet sitesinde Maarif Vakfı'nın amacı, vizyonu ve misyonu şu sözlerle ifade ediliyor;

 "Türkiye Maarif Vakfı, kültür ve medeniyet etkileşimini ortak iyiye ulaştıracak bir yol olarak gören Türkiye'nin uluslararası eğitimde dünyaya açılan kapısıdır. 17.06.2016 tarihli 6721 sayılı kanun ile kurulan Türkiye Maarif Vakfı, yurt dışında Türkiye Cumhuriyeti adına Millî Eğitim Bakanlığı dışında doğrudan eğitim kurumu açma yetkisine sahip tek kuruluştur. Kâr amacı gütmeyen, kamu yararına çalışan bir vakıf olan Türkiye Maarif Vakfı, her ülkede okul öncesinden yükseköğretime eğitimin her aşamasında etkin faaliyet yürütmek amacıyla kurulmuştur."

FAALİYET ALANLARI

Eğitim ve öğretimden burs ve barınmaya birçok alanda öğrencilerin ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamayı hedefleyen Maarif Vakfı, aşağıdaki alanlarda faaliyet gösteriyor.

Eğitim-Öğretim: Vakıf, okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim kurumları açıyor. Bunun yanında yaygın eğitim amaçlı kurslar, etüt merkezleri ve kültür merkezleri gibi tesisler kuruyor.

Eğitim Destek: Eğitim-öğretim sürecinin tamamlayıcı birimleri olarak kütüphaneler, laboratuvarlar, sanat ve spor tesisleri kuruyor. Ayrıca Türkiye Maarif Vakfı Kariyer Takip ve Rehberlik Sistemiyle mezunlarımızın kariyer planlamalarına destek oluyor.

Yayın: Kurum, eğitim amaçlı yayın organları kuruyor. Eğitim program ve içeriklerini geliştiriyor, üretiyor ve yayınlıyor. Eğitim metot ve usulleri ile içerik ve müfredata yönelik bilimsel araştırmalar ile AR-GE çalışmaları yapıyor. Süreli ve süresiz yayınlar yapıyor, sempozyum, konferans ve çalıştaylar düzenliyor ve bu alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapıyor.

Burs ve Barınma: Vakıf, okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar bütün eğitim süreçlerinde öğrencilere; eğitim amaçlı burslar ile nakdî destekler ve defter, kitap, kıyafet, bilgisayar ve yazılım gibi eğitim materyalleri ile aynî destekler sağlıyor. Eğitim kurumlarında hizmet veren ve eğitim alan kişilerin barınma ihtiyacını karşılayacak yurt, pansiyon ve lojman gibi tesisler kuruyor.

Türkiye Maarif Vakfı okul öncesi eğitim programı (IM) tanıtıldı
Milli Eğitim Bakanlığı, bütçesinden Türkiye Maarif Vakfı'na dev kaynak aktarabilecek Türkiye Maarif Vakfı, Etiyopya'nın Oromiya eyaletinde FETÖ'ye ait okulları teslim aldı
TMV'den Irak'taki FETÖ okullarında okuyanlara çağrı FETÖ okulunun provokatör müdürü gözaltına alındı! O ülke FETÖ'yü terör listesine de aldı! Sudan'daki eski FETÖ okullarında açılış heyecanı! FETÖ'ye o ülkede şok! Okulları ellerinden... Okullarını bir bir kaybeden FETÖ, şimdi de...