Sakarya

2016 yılı sonu TÜİK verilerine göre İl Nüfusu: 976.948'dir. 16 İlçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 665 mahalle bulunmaktadır.

Marmara Bölgesi'nin Çatalca-Kocaeli Bölüm'ünde yer alır.

Sakarya'nın kuzeyinde Karadeniz, batısında Kocaeli, Bursa, doğusunda Düzce ve güneyinde de Bolu ile Bilecik bulunmaktadır. Sakarya Nehri, Sakarya'nın Karasu ilçesinde Karadeniz'e dökülür.

Sakarya'da ekonomisinde tarımın önemli bir yeri vardır. Hendek, Karasu ve Kocaali ilçelerinde fındık yetiştiriciliği mevcuttur. Ayrıca mısır tarımı da yapılmaktadır. Sakarya'da sanayi son zamanlarda gelişmeye başlamıştır. Son yıllarda kurulan sanayi kuruluşları bu sanayileşmeyi daha da artırmıştır. Sakarya, bir milyona yaklaşan toplam nüfusuyla İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Balıkesir'in ardından Marmara Bölgesi'nin en büyük beşinci şehridir.

Otomobil bagajında ilginç manzara! Vatandaşı görenler bir daha baktı!
Bayramda İstanbul'da kalanlara gezi rehberi! Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu 2024?
Eşini yeni kaybeden kadın kendisini rahatsız eden adamı dövdü! Ramazan ayında yedireceklerdi! Sakarya 2024 imsakiye! Sakarya iftar, sahur ve teravih saatleri… Sakarya’da DEAŞ operasyonu: 33 kişi yakalandı Karısına iğrenç teklif: Ben soyunmayınca kocam kadın kıyafetleri giydi Meydanlarda 'Cumhur İttifakı' fırtınası: 3 günde 220 bin! "Nerede bulursak başlarını eziyoruz" Yatalak babanın yanında vahşeti yaşattı Bu kadar da olmaz! Trafikte ilerlerken motosikletten havaya ateş açtı Koruma polislerinin içinde bulunduğu otomobil TIR'a çarptı Erdoğan'dan seçim mesajı: Çok farklı bir yürüyüş gerçekleştireceğiz! Cinnet getiren polis, karısını ve kızını öldürüp intihar etti! İşte yeni dönemde belediye başkanları değişen iller... Sakarya'ya 'Afet Erken Uyarı Sistemi' kuruluyor Ekrem Yüce kimdir, nereli, kaç yaşında, ne mezunu? Kara yolunu kapatarak drift attılar! İşte o görüntüler... Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 kişi öldü... 10 kişinin öldüğü kazadan kurtulan dehşetin tanıkları o anları anlattı Katliam gibi kazada sıcak gelişme! "Kazada 10 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 59 yaralı var" Üç Cumhuriyet Savcısı kaza yerinde! Bakan Tunç duyurdu... Sakarya Nehri taştı: Yollar, tarım arazileri su altında kaldı Sakarya ve Kocaeli'de sağanak etkili oldu! BİM'de çekilen görüntü mide bulandırdı: Ürünlerin arasında gezdi İYİ Parti'de disipline sevk edilen Dikbayır hakkında ‘taciz’ iddiası! İnsan değil bunlar: İneğe zorla içki içirip görüntüleri paylaştılar Burası Venedik değil: Görüntüler Türkiye'den