İTÜ

İstanbul Teknik Üniversitesi, ya da kısaca İTÜ, İstanbul, Türkiye'de yer alan bir devlet üniversitesi. 1773'te Mühendishane-i Bahrî-i Hümâyûn adıyla kuruldu.

İTÜ, Osmanlı döneminde batılı anlamda bir mühendislik eğitimi vermek için açıldı. Osmanlı'nın batı referanslı ilk eğitim kurumlarından biri olup Dünya'nın en eski teknik üniversitelerinden biridir. Zamanla padişahların ve cumhuriyet döneminde de yöneticilerin desteğiyle büyüyüp gelişen okul bugün merkezi İstanbul'un iş merkezi Maslak'ta bulunan 4'ü Avrupa, 1'i Anadolu yakasında toplam 5 yerleşkeye yayılmıştır. Maçka, Taşkışla ve Gümüşsuyu yerleşkelerinde Osmanlı döneminden kalan binalarda hâlâ eğitim yapılmaktadır. İTÜ mezunları cumhuriyetin ilk yıllarında Türkiye'nin büyümesinde ve gelişmesinde büyük rol oynamışlar, Türkiye'de pek çok ilke ve pek çok mühendislik eserinin altına imzalarını atmışlardır.

İTÜ yerleşkesinde patlama meydana geldi!
İstanbul Teknik Üniversitesi sözleşmeli bilişim personeli alım ilanı! İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa kampüsünde yangın çıktı!
İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa kampüsünde yangın çıktı! İTÜ personel alımı yapacak! Personel alımı koşulları nedir? Dünyanın en iyi üniversiteleri listesi açıklandı "Yaklaşık 8-10 metre arasında yer değiştirme söz konusu" Usta tamburi Sadun Aksüt vefat etti Binance Türkiye İTÜ’de 2 bin öğrenci ile bir araya geldi Sosyal medyada gündem olan İTÜ'deki misafir araştırmacılarla ilgili açıklama geldi İTÜ'de öğrenciler iftarda bir araya geldi Müge Anlı'da aranan İTÜ'lü Hamit Egemen'in intihar ettiği ortaya çıktı! Mars'ta yaşam izi var mı? Salda Gölü, Kızıl Gezegen'e izine ışık tutacak... Batı Karadeniz'deki sel felaketi uydudan böyle görüntülendi İTÜ'nün 'otonom' gemisi suya indi! NATO'nun da gündeminde! Başörtülü akademisyene sadırıya Ezgi Mola'dan büyük tepki! İTÜ Genel Sekreteri koronaya yenildi İstanbul için bomba atılsın önerisi "Kuraklık kapıyı üç kez çalar!" 'Asla evlere girmeyin, asla!' İstanbul'da su alarmı! İşte İTÜ'lü Halit'i öldürenlere verilen ceza İTÜ'de öğrencileri isyan ettiren sınav 'Haziran ortası tamamlanır' Doğa Koleji'nden sağlık çalışanlarının çocuklarına yüzde 50 indirim! Doğa Koleji'nden yüzde 50 indirim... Deprem uzmanından dikkat çeken Avcılar uyarısı! Mikdat Hoca'dan kar mesajı! Deprem uzmanından Marmara için korkutan deprem... İstanbul için korkutan tahmin! 7.5'in üzerinde...