İstanbul Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi (kısaca İÜ), ana yerleşkesi İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan devlet üniversitesidir.

18 Kasım 1933'te Türkiye'nin ilk ve tek üniversitesi olarak öğrenim hayatına başlamış olan kurum, Osmanlı İmparatorluğu'ndaki ilk Avrupa tarzı üniversite olarak kabul edilen Darülfünun'un doğrudan devamıdır. Ayrıca okulun bazı birimleri temelleri İstanbul'un fethinin ertesi günü 30 Mayıs 1453'te Fatih Sultan Mehmet'in emriyle kurulan Sahn-ı Seman medreselerine kadar dayandığından okulun kuruluşu bu tarihe kadar uzanır. Bugünkü hali 1933'te kurulmuştur.

Osman Bülent Zülfikar kimdir? Kaç yaşında? Nereli?
Otel ile ilgili şikayetini üniversitenin resmi sitesinden yayınlattı Bölüm birincisinden İstanbul Üniversitesi'ne '28 Şubat' dersi!
Başörtülü mezunları gören adam nefret kustu! Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin büyük kısmı kapatıldı: Ameliyatlar durdu İstanbul Üniversitesi binalarında endişelendiren görüntü KPSS'den en az 60 puan alanlar dikkat! Kiracıyı döven saldırgan tutuklandı! İstanbul Teknik Üniversitesi ve KADEM'den ortak panel: Mühendislikte kadının rolü ele alındı İstanbul Üniversitesi'nde planlanan LGBT pikniği iptal edildi AUZEF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AUZEF final sonuçları 2021! AUZEF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AUZEF ara sınav sonuç tarihleri açıklandı mı? AUZEF vize sınav tarihleri 2021! AUZEF güz dönemi ara sınav tarihleri 2021! Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak 2021? Üniversite kayıtları için gerekli belgeler neler? Veliler seslerini duyurmaya çalışıyor: “Özel yetenekli bin 500 öğrenciye yazık etmeyin” İstanbul Üniversitesi taban puanları! 2021 İstanbul Üniversitesi boş kontenjanlar listesi Çapa Tıp Fakültesi'nde 24 saatte iki yangın Prof. Dr. Hakan Ertin hayatını kaybetti Akademisyenler polisin yasağını böyle aştı Kovid-19'un şiddetini artıran gen bulundu İstanbul Tıp Fakültesi'nde rüşvet iddiası! "Sadece hastanelerle bu savaşı kazanmak zor" "Gevşeme olursa işimiz zor" "2-3 ay daha dişimizi sıkalım" İstanbul Üniversitesi açıköğretim kaydı nasıl yapılır? Açıköğretim Psikoloji iptal mi edilecek? İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Psikoloji kayıt nasıl olunur? 17 Haziran AUZEF sonuçları! AUZEF sonuçları için tıkla! Nereden öğrenilir? Köklü üniversite açıkladı İstanbul Tıp Fakültesi'nin koronavirüs başarısı! Geliştirdiği 4 tedavi yöntemi seyri değiştirdi...