İlham Aliyev

1967-1977 yılları arasında Bakü'de ilk, orta ve lise eğitimi aldı. 1977 yılında Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsünü kazandı. 1982 yılında Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsünü başarıyla bitirerek aynı okulda doktoraya başladı.

1985 yılında doktorasını başarıyla tamamlayarak tarih doktoru unvanı aldı. 1985-1990 yılları arasında Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsünde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1990-1994 yılları arasında iş hayatına atıldı. Birtakım ithalat-ihracat şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığını yaptı.

1994-2003 yılları arasında Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketinin başkan yardımcılığını yaptı. Haydar Aliyev'in yeni petrol stratejisinnin hayata geçirilmesinde önemli bir rol üstlendi. Azerbaycan Cumhuriyeti’nin petrol politikasının jeopolitik yönleriyle ilgili birçok araştırması bulunmaktadır. Bilimler doktorudur.

İlk olarak 1995 yılında daha sonra ise 2000 yılında Azerbaycan Millî Meclisi'ne yapılan seçimlerde milletvekili seçildi. 2003 yılında Azerbaycan cumhurbaşkanı tarafından başbakanlık görevine tayin edilmesiyle milletvekilliği sona erdi.

Mihriban Aliyeva ile evlidir, Leyla, Arzu ve Heydar Aliyev adlı üç çocuk babasıdır. Beş torun sahibidir. Çok iyi derecede Rusça, İngilizce, Türkçe ve Fransızca bilmektedir. Eşi Mihriban Aliyeva Azerbaycan'ın ilk cumhurbaşkanı yardımcısıdır.

Ortaya çıktı! İran Cumhurbaşkanı Reisi Aliyev ile bir araya gelmişti
Azerbaycan'dan Fransa duyurusu: Olacaklardan bizi sorumlu tutmasın! İlham Aliyev sinsi planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti!
İlham Aliyev Ermenistan’ı son kez uyardı! Aliyev'den Azerbaycan karşıtı Batılı politikacılara sert tepki! Diplomatik kutlama: Üç ülkenin liderinden mesaj! İlk kutlayan lider İlham Aliyev oldu: Erdoğan'a mesaj... "Türkiye dünya çapında söz sahibidir" Yeniden seçilen Aliyev'in ilk yurt dışı ziyareti Türkiye'ye! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İlham Aliyev'e tebrik telefonu! İlham Aliyev yeniden cumhurbaşkanı seçildi! Azerbaycan, 7 Şubat'ta cumhurbaşkanlığı seçimi için sandığa gidiyor! Azerbaycan affetmedi! Avrupa Konseyi ve AİHM’den çekiliyor Önce yardım etti, sonra saldırttı, şimdi başarısızlıkla suçladı! Paşinyan’ın istifasını isteyenler tutuklandı! Gardaş ülke Azerbaycan Kahramanmaraş'ta yaraları sarıyor! Aliyev'den Erdoğan'a tebrik: Adınız sonsuza kadar tarihe kazınacak "Türkiye'siz katılmayız" Selçuk Bayraktar'a Azerbaycan'dan anlamlı madalya! Aliyev'den Karabağ'daki Ermeniler için açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan: Net yanıt bekliyoruz Erdoğan, Aliyev ve Fulya Öztürk arasındaki diyalog gündem oldu! Ermenistan artık ne yapacağını şaşırdı! Nahçıvan'da Azerbaycan-Karabağ operasyonu açıklaması! Erdoğan, Nahçıvan'da: "Kardeşim bizim oralar yanıyor, buralar bereket" Kritik görüşmenin detayları netleşti! Almanya ve Fransa da katılacak İlham Aliyev ile Paşinyan görüşme kararı aldı! Tarih belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan Nahçıvan'a gidiyor Putin ile Aliyev telefonla görüştü! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan'a gönülden destek!