İlham Aliyev Ermenistan’ı son kez uyardı!

Azerbaycan ile barış görüşmeleri için açıklama üzerine yapan Ermenistan, yine tehlikeli politika izliyor. Ermenistan ordusunun, bir süreden beri Azerbaycan sınırına askeri sevkiyat yapmaya başladığı gözlendi. Yine Ermenistan ordusunun, Nahçıvan istikameti başta olmak üzere, Azerbaycan sınırının çeşitli noktalarında, yeni askeri altyapı, karakol ve üs kurmak için yoğun çalışmalar yürüttüğü ortaya çıktı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Azerbaycan ile yaptığı 44 günlük savaşı kaybeden Ermenistan,yine rahat durmuyor.

ERMENİSTAN’IN TUTARSIZ POLİTİKALARI SÜRÜYOR

“Kafkasların yaramaz çocuğu” olarak adlandırılan Ermenistan’ın tutarsız politikaları devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Rusya ve İran ile yakınlaşmaya çalışan Ermenistan, ardından Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile 11 Eylül'den 20 Eylül'e kadar “EAGLE PARTNER 2023” isimli ortak askeri tatbikat düzenledi. Yine Ermenistan, Amerika ile anlaşmasının ardından İran ile görüşmeler yaptı. İran ile askeri anlaşmalar dışında sınır güvenliği anlaşması da yapan Ermenistan, hemen ardından Azerbaycan’a saldıracağını duyurdu. Tüm bu gelişmelerin ardından Ermenistan Parlamentosu, Ekim 2023’de Rusya’nın çok ciddi uyarılarına rağmen Vladimir Putin’e Ermenistan ziyaretinde tutuklama anlamına gelen, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin kuruluş belgesi olan Roma Statüsü'nü onayladı. Ermenistan’ın Putin hakkındaki uluslararası yakalama kararını kabul ederek, karşılığında ABD'den yüklü miktarda para ve silah sözü aldığı iddia edilmişti.

ERİVAN AZERBAYCAN SINIRINA YIĞINAK YAPMAYA BAŞLADI

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in kararlı tutumu karşısında, Ermenistan Tovuz’da 1991’de işgal ettiği köylerden çekilme kararı almıştı. Başbakan Nikol Paşinyan, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanıdıklarını ve bunu da defalarca açıkladıklarını duyurarak, kalıcı barış istediklerini duyurmuştu. Ancak, Ermenistan ordusunun bir süreden beri Azerbaycan sınırına askeri sevkiyat yapmaya başladığı gözlendi. Yine Ermenistan ordusunun, Nahçıvan istikameti başta olmak üzere, Azerbaycan sınırının çeşitli noktalarında, yeni askeri altyapı, karakol ve üs kurmak için yoğun çalışmalar yürüttüğü ortaya çıktı.

ALİYEV ERMENİSTAN’I SON KEZ UYARDI

Öte yandan, Azerbaycan Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, Ermenistan - Azerbaycan sınırında Eylül ayından beri görülmemiş hareketlilik söz konusu olduğunun belirlendiğini ifade edilerek, ”Ermenistan, bölgeye insan gücü ve askeri teçhizat topluyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı her türlü askeri provokasyon girişiminin kararlı bir şekilde bastırılacaktır.” şeklinde mesaj verdi. Bu mesajın hemen ardından, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’de, Ermenistan’ı askeri hareketlilik ve sınıra yapılan yığınak ile provokasyonları sona erdirmesi için, son kez uyarıda bulunduğu belirtildi.

İlham Aliyev Ermenistan’ı son kez uyardı! ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan İlham Aliyev Nikol Paşinyan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.