Eşref Kolçak

Eşref Kolçak, 28 Ocak 1927 Tarihinde Erzurum İspir'de doğdu. Babası İspir Gaziler köyünden Harun Kolçakoğlu, annesi ise daha sonra Hateme adını alan Rus kökenli Katya'dır. 1941 yılında İstanbul'a geldi. Kasımpaşa'da oturdu. Sultan Ahmet Erkek Sanat Enstitüsü'nü bitirdi. Tesfiyecilik, marangozluk okudu. Marangozluk ve ayakkabı tamirciliği gibi işlerde çalıştı. Kasımpaşa'da oturduğu zamanlarda marangoz dükkanı ve mobilya mağazası vardı.
1944 yılında Atilla Revü Opereti'nde tiyatroya başlayan sanatçı, 1945 yılında Ses Tiyatrosuna geçti.

1947 yılında figüranlıktan oyunculuğa geçtiği film Cahide Sonku ile birlikte oynadığı "Fedakar Ana" filmi olmuştur. 1950'li ve 60'lı yıllarda, melodram ve kahramanlık filmlerinin jönü olarak çıktı karşımıza.

Bir Şoförün Gizli Defteri (Atıf Yılmaz), Namus Uğruna, Düşman Yolları Kesti (Osman Seden) önemli filmerinden bazılarıdır.

Sanat hayatı boyunca 200'e yakın sinema filmi ve televizyon dizisinde rol aldı.

Eşref Kolçak, 1982 den beri Bursa'nın Gemlik ilçesindeki evlerinde yaşıyor.

Eşref Kolçak, 1955 de Özcan Kolçak ile evlendi , eşi 13 ocak 2010 da vefat etti. Pop müzik sanatçısı Harun Kolçak'ın babasıdır.

Türk Sineması’nın “Sultan”ı Türkan Şoray'ın duygusal anları... '50 sene çile çektim'
Eşref Kolçak'ın naaşına büyük saygısızlık! Eşref Kolçak son yolculuğuna uğurlandı...
Eşref Kolçak'ın mezarı nerede? Cenazesi ne zaman? Eşref Kolçak'ın mezar taşındaki not dikkat çekti! Eşref Kolçak kimdir? Neden öldü? Hastalığı neydi? Eşref Kolçak yoğun bakıma kaldırıldı! Eşref Kolçak kimdir? Öldü mü? Eşref Kolçak'tan kötü haber! Eşref Kolçak zor günlerden geçiyor! Eşref Kolçak'tan hayranlarını üzecek haber! Eşref Kolçak yaptığı konuşmayla herkesi... Eşref Kolçak yaptığı konuşmayla herkesi... Cenazede Eşref Kolçak'ı isyan ettiren soru! Eşref Kolçak trafikten men edilmeli mi? Eşref Kolçak sektörden şikayetçi! Eşref Kolçak: Harun'un öleceğini 3 saat önceden... Harun Kolçak, Gemlik'te son yolculuğuna... Harun Kolçak bugün toprağa verilecek! Eşref Kolçak oğlu Harun Kolçak’ın ölümüyle... Eşref Kolçak'tan itiraf: Oğlunu hastanede neden...