Emre Mor

Emre Mor, 24 Temmuz 1997 tarihinde Danimarka'da dünyaya geldi. Küçük yaşta futbol hayatına başlayan Mor, Lynhby BK'da oynamaya başladıktan sonra 2014 yılında Fransa takımlarından AS Saint-Etienne'de denenmeye başlandı. Ardından 2015 yılında altyapısına başladığı FC Nordsjælland takımında başarısı sayesinde altyapıdan A takımda idmanlara çıkartıldı.

Kariyerinin ilk golünü 28 Şubat 2015'te Viborg FF ile oynanan maçta attı. Genç yıldız, 2015 yılından itibaren formasını giydiği FC Nordsjælland takımından 7 Haziran 2016 tarihinde 16 milyon euro bonservis bedeliyle Borussia Dortmund kulübüne transfer olmuştur. Bundesliga liginde güzel bir kariyer başlangıcı yapan Mor, Borussia Dortmund takımındaki ilk golünü 17 Eylül 2016 tarihinde Darmstadt kulübüne karşı atmıştır.

Gen yıldız, ilk olarak Danimarka milli takımlarında forma giymiş daha sonra Türkiye A Milli Takımı'nı tercih etmiştir.

Danimarka genç milli takımları ile oynanan toplamda 22 maça çıkıp 3 gol atmayı başaran Emre Mor, Türkiye'nin EURO 2016 öncesi Karadağ ile yaptığı hazırlık maçında ilk kez forma giymiş, Ay-Yıldızlı formayla çıktığı ilk maçta 45 dakikalık performansıyla izleyenleri kendisine hayran bırakmıştır. Mor, bu maçta Türkiye'nin Avrupa Şampiyonaları'nda forma giyen en genç futbolcusu olma ünvanını almıştır.

Emre Mor, Fenerbahçe maçında neden forma giymedi?
Resmi açıklama geldi: Emre Mor'un yeni takımı belli oldu F.Bahçe'de sürpriz ayrılık! Yıldız oyuncu İstanbul ekibine kiralandı
Ali Koç Murat Sancak'tan Samet Akaydın'ın öcünü alacak! Resmen istedi Fenerbahçe'de flaş Emre Mor gelişmesi! F.Bahçe'ye 6,5 milyon euro'luk piyango! Taraftar çıldırdı: Sat sat sat Fenerbahçe'ye Emre Mor'dan kötü haber Emre Mor'un son durumu belli oldu! Yıldız futbolcudan kötü haber... Fenerbahçe'de Emre Mor, gelecek sezonu bekliyor! Fenerbahçe'de sürpriz ayrılık! Transfer şok etkisi yarattı Derbi öncesi Fenerbahçe'de sürpriz gelişme Emre Mor: Farklı bir stille vurdum... Emre Mor durmuyor Emre Mor: Aramızda herhangi bir problem yok... Emre Mor: Çok savaşmamız gerekti... Fenerbahçe'de şok sakatlık ''Böyle kaliteli bir takımda oynamak baya önemli...'' Fenerbahçe'de Beşiktaş derbisi öncesi beklenmedik gelişme! Emre Mor... Fenerbahçe'de en çok top kapan isim belli oldu! Herkes bu duruma şaşkın... Adana Demirspor maçı öncesi Fenerbahçeliler güne Emre Mor'dan gelen haberle uyandı Fenerbahçe'nin Kasımpaşa galibiyetinde bir gol atan Emre Mor: 10 gol atabilirdik Ümraniyespor maçı öncesi Emre Mor gelişmesi! Fenerbahçe taraftarı bu haberi bekliyordu Emre Mor, Dinamo Kiev maçından sonra Jorge Jesus'la ne konuştu? İşte detaylar... Emre Mor: Türkiye'de oynamak istediğim tek kulüp Fenerbahçe'ydi Emre Mor: Süper Lig'i ve Türkiye Kupası’nı kazanabilecek kalitedeyiz Emre Mor, kendisini sarı-lacivertli takıma bağlayan imzayı attı! İşte o görüntüler Emre Mor transferinde mutlu son! Fenerbahçe transferi resmen açıkladı Fenerbahçe, Emre Mor'un transferini bitirdi! Resmi açıklamanın yapılması bekleniyor Fenerbahçe, 24 yaşındaki kanat oyuncusu Emre Mor'un transferinde sona geldi Volkan Demirel'den transfer değerlendirmesi: Emre Mor, Fenerbahçe için doğru seçim