Cemil Çiçek

1946 senesinde Yozgat'ta dünyaya geldi. Babasının ismi Hacı Ahmet, annesinin ismi Meliha'dır. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Avukat mesleğinde çalıştı. Yozgat Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.

Anavatan Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucu üyesi ünvanına sahip.

18. Dönem Yozgat, 20, 21, 22, 23 ve 24. Dönem Ankara Milletvekili seçildi. 18 ve 20. Dönem'de (Turgut Özal, Yıldırım Akbulut ve Mesut Yılmaz hükümetlerinde) Devlet Bakanlığı, 22. Dönem'de (Recep Tayyip Erdoğan hükümetinde) Adalet Bakanlığı görevlerini üstlendi.

23. Dönem'de Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.

4 Temmuz 2011 senesinde TBMM Genel Kurulu'nda yapılan seçim sonucunda Çiçek, 322 oyla TBMM Başkanı olarak seçildi. Cemil Çiçek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 25. Başkanı ünvanına sahip oldu.

İngilizce ve orta derecede Fransızca bilen Cemil Çiçek, evli ve üç çocuk babasıdır.

Cemil Çiçek'ten Türk Dünyası Parlamenter Vakfı'na ziyaret
Cemil Çiçek'ten 'Demokratik tövbe' çağrısı! 'CHP içindeki çoğu isim için sürpriz oldu. Kemal Bey havuza değil, okyanusa atladı!'
Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı'na "50+1 sakıncalı" dedi mi? Mehmet Boynukalın'a bir tepki de Cemil Çiçek'ten geldi 'HDP kendisine çekidüzen vermeli' Çiçek'ten Arınç'a "adil yargılama" tepkisi Çiçek Sepeti kapıda ödeme var mı? Kapıda Ödeme Seçeneği Çiçek Sepeti Türkiye kendini daha iyi anlatacak Cemil Çiçek'e 'korona' şoku: Evini tilkiler bastı 82’inciyi de kursanız bir şey ifade etmez Ali Babacan ve ekibi yemekte! Çiçek'in kızı ve damadından konkordato başvurusu Cemil Çiçek: Eşek eşeği ödünç kaşır! Cemil Çiçek: Din anlayışımız 'Koli Basili'lidir! Cemil Çiçek: Din anlayışımız 'Koli Basili'lidir! Çevre dostu üretim! Cemil Çiçek adıyla hesap açıp FETÖ'yü övdü! Cemil Çiçek: Benim Twitter hesabım yok!