Çamlıca Camii

Çamlıca Camii, Türkiye'nin İstanbul şehrinde yer alan bir camidir. Çamlıca, Üsküdar'da yapımına 29 Mart 2013'te başlanan cami, cumhuriyet tarihinin en büyük camisidir. 37.500 kişilik kapasiteli 10 bini kapalı, 5 bini avludan oluşmak üzere 15 bin metrekarelik alana sahiptir. Proje için yarışma yapılmış ancak proje Mimar Hacı Mehmet Güner tarafından hazırlanmıştır. Kahramanmaraş'ta yaptığı caminin dönemin Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından beğenilmesi üzerine Güner, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müşaviri olarak İstanbul'a atandı ve ekibiyle birlikte projeyi çizmeye başladı. İstanbul'un her yerinden görülen, toplamda 6 minaresi olan camiye ulaşım için 3 km'lik tünel yapılacaktır.

Çamlıca Camii’nin mahyası asıldı
Çamlıca Camii otoparkındaki sıfır araçlarla ilgili gerçek ortaya çıktı Gündem olmuştu! Çamlıca Camii otoparkındaki sıfır araçlar yok oldu
Çamlıca Camii otoparkında stoklanan araçlar ortadan kaldırıldı Çamlıca Camii’nde bu kadar lüks aracın ne işi var? Çamlıca Cami, Galata Kulesi ve hilal aynı karede Türkiye'de ve İslam dünyasında Kurban Bayramı coşkusu: Camiler doldu taştı! Çamlıca Camii'ndeki İslam Medeniyetleri Müzesi Erdoğan'ın katılımıyla bugün açılıyor CHP 'camiye metrodan' rahatsız oldu İstanbul'da Cuma namazı hangi camilerde kılınacak? Vali Yerlikaya açıkladı! Ramazan Bayramı'nda camiler açık mı? Camiler ne zaman açılacak? Ramazanın ilk teravihi evlerde kılındı! Camiler sessizliğe büründü... Erdoğan: Küffara karşı da şiddetli olacağız İstanbullular bu sabah oraya akın etti! Büyük Çamlıca Camisi'ne dev Türk bayrağı... Cami önünde şampanya patlattılar! Maltepe Cami önünde şampanyalı kutlama izle! Diyanet Vakfı'nın eserini övdü adını anmadı! İmamoğlu engel olmuştu, yeni adresi belli oldu Çamlıca Camisi'nin özellikleri nedir? Mimarı kim? Çamlıca Camiİ nerede? Hangi otobüsler gidiyor? Çamlıca Camii'nin açılış gününden özel kareler... Erdoğan, Büyük Çamlıca Camii'nin açılışını yaptı! Çamlıca Camii bugün resmi olarak açılıyor! Lütfü Türkkan'dan ezber bozan Çamlıca Cami çıkışı Çamlıca Camii’nde tarihi kalabalık! Karamollaoğlu'na vatandaşlardan tokat gibi cevap! SP lideri şimdi de Çamlıca Camii'ni hedef aldı! Çamlıca Camii'ndeki ilk kandilden görüntüler! Çamlıca Camii'nin içi ilk defa görüntülendi!