Ramazanın ilk teravihi evlerde kılındı! Camiler sessizliğe büründü...

Diyanet İşleri Başkanlığının Kovid-19 tedbirleri kapsamında camilerdeki toplu ibadet ve faaliyetlere ara vermesi nedeniyle Türkiye genelin ilk teravih evlerde kılındı. Teravihin Türkiye özelinde ilk kılınan yerlerden olan Ardahan Merkez Camii'nde ise imam ile müezzin namazı eda etti. Namaz sırasında imam ile müezzinin soslam mesafe kuralına uyduğu görüldü.

Diyanet İşleri Başkanlığının Kovid-19 tedbirleri kapsamında camilerdeki toplu ibadet ve faaliyetlere ara vermesi nedeniyle camiler büyük oranda sessiz kaldı. 

Teravih namazının kılındığı camilerde ise cemaat yer almadı. Bu yerlerden biri de Ardahan Merkez Camisi idi. Cami imamı ile müezzin 33 rekatı cemaat olmadan eda ederken sosyal mesafe kuralına uymayı da ihmat etmedi. 

Merkez Cami İmam Hatibi Güven Karakoyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tedbirler kapsamında camilerde cemaat halinde bir süredir namaz kılınmadığını belirterek, "Bugün de bu kuralı yerine getirdik. Cemaat oluşmadı. Bizler şu an namazımızı kıldık ve duamızı ettik. Duamızda Allah'dan bu salgının son bulmasını istedik." dedi.

Ramazanın ilk teravihi evlerde kılındı! Camiler sessizliğe büründü...

İSTANBUL'DA CAMİLER SESSİZ KALDI

Ramazanın gelmesini sevinçle karşılayan İstanbullu vatandaşlar, ilk teravih namazını evlerinde kıldı.

İstanbul'un günler öncesinde mahyalarla donatılan camileri ise sokağa çıkma yasağının da etkisi ile sessizdi. 

Tarihi yarımadada yer alan Sultanahmet Camisi'ni "Vakit dua vakti", Büyük Çamlıca Camisi'ni ise "Hoş geldin ya şehri ramazan" ve "Oruç Arınmaktır" yazılı mahyalar aydınlattı.

Teravih namazı ramazan boyunca evlerde kılınmaya devam edilecek.

Ramazanın ilk teravihi evlerde kılındı! Camiler sessizliğe büründü... ile ilgili etiketler Ramazan cami Çamlıca Camii teravih Sultanahmet Camii ardahan merkez camii
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.