Başak Sayan

Başak Sayan (d. 17 Haziran 1977, Ankara), Türk oyuncu, senarist ve yazar.

Baba tarafından Âzerî olan Başak Sayan, Ankara'da doğdu. Marmara Üniversitesi'nin ekonomi bölümünden mezun olan Sayan, üniversite eğitimi sırasında Kral TV'de sunuculuk yapmaya başladı. Bu sâyede meşhur olan Sayan, daha sonra reklam filmlerinde yer aldı, diğer büyük kanallarda da sunuculuk yaptı, televizyon dizilerinde ve sinema filmlerinde rol aldı.

İki yıllık bir aradan sonra tekrar kamera karşısına geçen sanatçı, bir yandan öyküler yazarken, diğer yandan çeşitli filmlerde rol aldı. 2009 yılında ilk deneme kitabı Aşk Üzerine, 2010'da ise ilk romanı Bağlanma Korkusu yayımlandı. Başak Sayan, kasım 2015'te Kelebeğin Kaderi başlıklı romanı ile okuyucularının karşısına çıktı.

Başak Sayan, 15 ağustos 2015'te Dünya Bankası'nda çalışan Murat Vardal ile Washington DC'de evlendi ve oraya yerleşti.

Oyuncu Başak Sayan'dan skandal sözler!
Yazar Azra Kohen, Başak Sayan'ın üstsüz fotoğrafını paylaşıp, "çalıntı eser" iddialarına yanıt verdi Azra Kohen kazandığı tazminatı ödemeyen Başak Sayan'a icra takibi başlattı
2 yıldır devam eden davada yeni gelişme! Med Yapım, Azra Kohen'e ödemeleri durdurdu! Başak Sayan'ın yeni kitap heyecanı! /VİDEO Fi'ye ikinci şok! Azra Kohen ile Başak Sayan'ın "Fİ" kapışmasında... Dizisi de çekilen kitap için başlayan intihal... O iddialar ortada dolaşırken Metin Hara'nın o... Başak Sayan dadı arayışına girdi... İstenilen... "Hayatım Ares ve Milan'la tamamen değişti!" Başak Sayan doğum kilolarını hızla veriyor! Başak Sayan nasıl doğum yaptığını anlattı! Başak Sayan'ın hamilelik pozları sosyal medyayı... Ünlü ismin park kavgası karakolda bitti Mahkemeden Başak Sayan'a kötü haber 26 Şubat'ta 'Reina katliamı' benzeri saldırı... Başak Sayan'a 5 ay hapis şoku!