Bağkur

Bağ-Kur, kapsamına aldığı sigortalılarına sigorta kollarından olan malullük, yaşlılık, ölüm ve sağlık sigortası yardımı yapmakta, cenaze masrafları karşılığı toptan ödeme ve sosyal yardım zammı vermektedir.

Bağ-Kur mevzuatına göre sigorta priminin ve aylıklarının hesaplanmasına esas teşkil eden 24 gelir basamağı mevcut olup, bununla ilgili gösterge tutarı 360'tan başlayıp 4020'de biten basamak göstergelerinin, her yıl bütçe kanunuyla belirlenmekte olan katsayı ile çarpılması sonucu bulunmaktadır. Sigortalının seçtiği gelir basamağı üzerinden %20 oranında malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası ve %12 oranında sağlık sigortası primleri aylık olarak alınmaktadır. Sigortalıdan ilk girişte bir defaya mahsus olmak üzere seçtiği gelir basamağının %25'i oranında giriş keseneği alınmaktadır.

Sigortalılar ilk altı basamakta her yıl bir üst basamağa kurumca mecburi olarak yükseltilmekte, altıncı basamaktan itibaren ise iki yılda bir ve talep halinde yükseltme işlemi yapılmaktadır.

Tüm çalışanların merak ettiği emeklilik hesaplama e-Devlet'e yüklendi
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin fark tutarları bugün hesapta! Beklenen tarih belli oldu! Emekli maaş farkı ne zaman hesaba yatacak?
Emekli zammı memura eşitlendi, kök maaş değişti! İşte yeni maaşlar SSK ve Bağ-Kur emeklisine 2. ek zam Peki yeni kök maaş ne olacak? İşte yeni maaş tabloları... SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışları yüzde 49,25 artıyor 5 yıl erken emekliliğin şartları belli oldu! Bakan Işıkhan "Sözümüzü mutlaka yerine getireceğiz" diyerek duyurdu SSK ve Bağkur emeklilerinin zam oranı sonrası zamlı maaşları... Zamlı emekli maaşlarının hesaba geçeceği tarih belli oldu SSK, Bağkur ve memur emekli aylıklarını dengeye taşıyacağız Emekliye ek zam düzenlemesi! Ak Partili isim müjdeyi verdi MİT MOSSAD CASUSLARINI NASIL YAKALADI? İSRAİL AJANLARININ HEDEFİ NE? 1 günde 51 TL kazanç! Hesaplı emeklilik için son iki hafta Bağkur yapılandırma borcunun son ödeme tarihi geçti mi, nasıl ödenir? İkinci turdan sonra emekliye üç zam birden yapılacak Devlet destekli erken emeklik sistemi için harekete geçildi! Bağ-KUR'lu EYT'liler dikkat! Erken emekliliğin yolu göründü! Prim günü yeniden düzenlenecek SSK Bağ- KUR prim eşitliği için harekete geçildi! Merkez Bankası’ndan flaş açıklama! 5 yıl erken emeklilik için çalışma başladı SSK ile Bağ-Kur arasındaki prim farkına ses yükseldi! EYT’lilerin bayram sevinci erken başladı En düşük emekli maaşı 7500 TL oluyor Emekli maaşını yükseltmek sanıldığı kadar zor değil! Maaş farkını gidermek için çıkarılması bekleniyordu! EYT düzenlemesi öncesinde merak konusu haline geldi: 4A, 4B ve 4C emeklileri, hesaplarını kontrol etsin