Yılın ilk Kabine toplantısı başladı: Emeklinin gözü ek zam kararında

2024 yılının ilk Kabine toplantısı başladı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak ek zam, toplantının ana gündem maddesi olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Kabine toplantısı başladı. Toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bir sunum yapması bekleniyor.

EMEKLİYE EK ZAM

Milyonlarca emeklinin ek zam haberi için gözü kulağı bu toplantıda olacak. SSK ve Bağkur emekli aylıklarına iyileştirilme yapılmasına yönelik çalışmaya son şekli, Kabine'de verilecek.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli zammına ilişkin olarak, oranın Kabine'de netleşeceğini belirtmişti.

TERÖRLE MÜCADELE

Kabinenin bir diğer gündem başlığı terörle mücadele olacak.

9 askerin şehit olduğu saldırının ardından, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde devam eden operasyonlar, hava harekatları ve MİT'in sahadaki operasyonları analiz edilecek.

Terör örgütü ile mücadelede atılacak yeni adımlar ele alınacak.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Binlerce öğretmenin gözü kulağı da kabinede olacak. Kaç öğretmenin atanacağına kabinede karar verilmesi bekleniyor.

İSVEÇ'İN NATO'YA ÜYELİK SÜRECİ

İsveç’in Nato'ya üyelik süreci konusunda Meclis Dışişleri Komisyonu'nda kabul edilen protokolün, Genel Kurul sürecinin de Kabine'de ele alınması bekleniyor.

Kabine'nin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameraların karşısına geçecek ve toplantıda alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulunacak.

Yılın ilk Kabine toplantısı başladı: Emeklinin gözü ek zam kararında ile ilgili etiketler Kabine toplantısı emekli zam İsveç
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.