Anneler Günü

Anneler günü, anneleri onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır. Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlarlar.

Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongre'nin onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi.

2024 Anneler Günü ne zaman, hangi gün, nasıl ortaya çıktı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Anneler Günü" paylaşımı Emine Erdoğan'dan 'Anneler Günü' mesajı
Anneler Günü kutlamalarına Ziraat Bankası'ndan destek! Finansbank, Anneler Günü’ne özel kampanyasını duyurdu! Kardeşlerim Dizisinde Anneler Günü Sahnesi Gözyaşlarına boğdu Şahan Gökbakar ile Selin Gökbakar çocuklarının yüzünü ilk kez gösterdi! İşte Deniz Efe ve Ela Dünyaca ünlü yıldız Britney Spears, İstanbul'da anaokulunda çekilen görüntüleri paylaştı Gençlik hali şaşırttı! İlber Ortaylı'nın yıllar önceki fotoğrafı ortaya çıktı Annelerin fotoğrafları Galata Kulesi’ne yansıtıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan duygusal paylaşım! Çalıştığı inşatta dengesini kaybederek 3. kattan düştü! Bakan Koca, Anneler Günü annesi ile bebeğini paylaştı Bir annenin azmi: İşçi olarak girdiği çay ocağını satın aldı Ünlü isimlerden Anneler Günü paylaşımı! Bakan Akar, sınırda nöbet tutan askerleri, anneleriyle görüştürdü: Asker annesiyle keyifli diyalog En güzel Anneler Günü mesajları 2022! Anneye, ablaya, teyzeye Anneler Günü mesajları Asiye Nur Atalay'ın annesi gözyaşlarına boğudu: 'Her yıl hediye alırdı' Sevgiliye anneler günü mesajı! Sevgilinin annesine duygusal anneler günü sözleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anneler Günü mesajı: Layık oldukları sevgiyi eksik etmemeliyiz Teyzeye anneler günü mesajı! Teyze için duygusal anneler günü sözleri Eşe anneler günü mesajı 2022! Nişanlı için duygusal anneler günü sözleri Kaynanaya anneler günü mesajı 2022! Kayınvalide için duygusal anneler günü sözleri Öğretmene anneler günü mesajı! Öğretmen için duygusal anneler günü sözleri Yengeye anneler günü mesajı! Yenge için duygusal anneler günü sözleri Halaya anneler günü mesajı! Hala için duygusal anneler günü sözleri Anneye anneler günü mesajı! Anne için duygusal anneler günü sözleri Babaanneye anneler günü mesajı 2022! Babaneye için duygusal anneler günü sözleri Anneanneye anneler günü mesajı 2022! Ananeye için duygusal anneler günü sözleri Ablaya anneler günü mesajı! Abla için duygusal anneler günü sözleri