Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49'uncu yılı! 'Ayşe tatile çıksın' parolasıyla ilgili yanlış bilinenler...

49 yıl önce Mehmetçik, Kıbrıs'taki soydaşlarımızın yaşadığı zulme "dur" demek için, uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan garantörlük hakkını kullanarak Ada'ya çıktı. Harekattan 7 ay sonra "Kıbrıs Türk Devleti" kuruldu. İşte 20 Temmuz 1974'te Başbakan Bülent Ecevit’in liderliğinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kıbrıs'ta başlattığı harekâtın hakkında merak edilenler ve "Ayşe tatile çıksın" parolasının unutulmaz hikayesi...

49 yıl önce Mehmetçik, Kıbrıs'taki soydaşlarımızın yaşadığı zulme "dur" demek için, uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan garantörlük hakkını kullanarak Ada'ya çıktı. Harekattan tam 7 ay sonra "Kıbrıs Türk Devleti" kuruldu.

49 yıl önce bugün, dünyanın gündeminde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Kıbrıs’a gerçekleştirdiği müdahale vardı.

"Dusan Tadic efendi çık da maçta sorumluluk al! Köy takımlarına atma" "Fenerbahçe bir mucize gerçekleştirip şampiyon olacak" "Oyuncular İsmail Kartal'ın saçmalıklarına gülüyor! Bu gece kovarım" Gram altın düşüyor! İşte 8 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları Galatasaray para basıyor! 2.5 milyar TL'lik dev gelir kasaya girecek Memur ve emeklilerin gözü zam oranlarında!