Kestane satan emekli öğretmen, doların düşmesiyle yüzde 25 indirim yaptı

Bursa'da emekli öğretmen olup seyyar satıcılık yapan Necdet Özçelik, doların düşmesinden sonra sattığı kestanelerde yüzde 25 indirime gitti.

This browser does not support the video element.

Bursa'da Fomara Caddesi'nde yedi yıldır seyyar satıcılık yapan emekli öğretmen Necdet Özçelik, dolar kurunun gerilemesiyle birlikte market zincirlerinden daha yüksek indirim uygulamaya başladı.

Kış aylarında közde kestane pişirip satan Özçelik, yurt dışına 4 avrodan ihraç edilen kestanelerin kilosunu, dolar 18 liraya çıktığı zaman 70 liradan temin edip 100 gram pişmiş kestaneyi 20 liradan satıyordu.

Kurların düşmesinden sonra aldığı kestanenin fiyatının 50 liraya gerilediğini belirten Özçelik, önceden 20 liraya sattığı 100 gram pişmiş kestanenin fiyatını 15 liraya çekip yüzde 25 uyguladı.

Yaptığı indirimden sonra seyyar aracına afiş asan Özçelik, "Ben sattığım ürünlerde yüzde 25 indirim yaptım. Kestane yurt dışına 4 avrodan ihraç oluyor. Döviz yükseldiğinde biz kestanenin birinci sınıf olanını 70 liradan alıyorduk. Döviz fiyatları düşünce biz de bu ürünü 50 liradan almaya başladık. Ben de aradaki farkı indirim olarak yansıttım. Döviz yüksekken 100 gram kestaneyi 20 liradan satıyorduk, şimdi 15 liraya düşürdük. 1 kilo kestane piştiği zaman 800 grama düşüyor." sözlerini dile getirdi.

Mehmet Şimşek seçimlerden sonra ilk yatırımcılar toplantısında konuştu Bakan Özhaseki'den Hataylıları sevindiren açıklama! Milli Muharip Uçak KAAN 2028'de envantere giriyor! Ticaret Bakanlığı 17 ilde restoran, lokanta ve kafeleri denetledi İstikbal Mobilya'nın erkek yöneticilerinden kadın çalışanlara jest Türkiye'de enflasyon yüzde 15-20 bandına düşecek...