Ekrem İmamoğlu'nun mesajındaki isimler tepki çekti! Ya olmayanlar...

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı olay yarattı. Mesajda HDP'li Pervin Buldan ile İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in isimlerinin yan yana olması İYİ Parti'nin tepkisine neden oldu. Bu konu tartışılmaya devam ederken, mesajda CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun isminin yer almaması ise 'Kriz yeniden mi alevlendi?' sorusunu gündeme getirdi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı ve Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı etiketleyerek yaptığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü paylaşımına tepki gösterdi.

Ağıralioğlu, "Anneleri yıllardır evlâtsız bırakan bir cinayet şebekesine mesafesizliğini milli hassasiyet ve haysiyet itirazımız olarak ifade ettiğimiz HDP ve siyasilerinin isimlerinin, şehit annelerine borcunu vatan borcu bilen Meral Akşener ismi ile birlikte zikredilmesini doğru bulmuyorum." ifadesini kullandı.

Siyaset gündemine bomba gibi düşen bu paylaşımlar tartışılmaya devam ederken, İmamoğlu'nun mesajı üzerinden yeni bir konu daha gündeme geldi.

KAFTANCIOĞLU İLE KRİZ DERİNLEŞİYOR MU?

Mesajında HDP'li Pervin Buldan'ı bile unutmayan İmamoğlu'nun, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun ismine yer vermemesi dikkat çekti.

Bu durum, uzun süredir aralarında birçok kriz yaşanan İmamoğlu ile Kaftancıoğlu'nun arasındaki iplerin iyice gerildiği yorumlarına neden oldu.

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul İl Örgütü ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki kavgada geçtiğimiz haftalarda ikinci perde yaşanmıştı.

İlk kez SuperHaber'in gündeme getirdiği olayda İmamoğlu ile Kaftancıoğlu arasında Ümraniye İlçe Başkanı Zeynep Kızılkaya nedeniyle başlatan çatışmanın, Sultanbeyli İlçe Başkanı Hayati Bozkaya üzerinden yeni bir aşamaya evrildiği ortaya çıkmıştı.

Öte yandan Canan Kaftancıoğlu, Ekrem İmamoğlu arasında bir kavga da İstanbul seçimleri sonrası yaşanmıştı. Kaftancıoğlu İmamoğlu'nun kampanya direktörü Necati Özkan'ın 'Kahramanın yolculuğu' kitabına tepki göstermişti.

Dışişleri Bakan Yardımcılığı'na atanan Burhanettin Duran kimdir? Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz kimdir? Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayşe Berrin Ekinci kimdir?
Sonraki Haber