İttifakların İstanbul mitingleri ne anlatıyor? Kandil'den en net 14 Mayıs mesajı!

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsun’un yeni bölümünde, cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimine son 4 gün kala yaşananları, ittifakların İstanbul mitinglerinin şifrelerini, Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’daki olaylı mitinginde FETÖ izi ile yaşanan provokasyon ve Kılıçdaroğlu ile HDP iş birliğini masaya yatırdı.

''CUMHUR İTTİFAKI'NIN BÜYÜK İSTANBUL MİTİNGİ, MİLLET İTTİFAKI'NIN MALTEPE MİTİNGİYLE YAN YANA GELEBİLECEK BİR BOYUTTA DEĞİLDİ''

Ceyhun Bozkurt, ''Muhalefet, 7'li bir masanın olduğu bir mitingte İzmir'de gövde gösterisi yapması beklenirken 2018'in gölgesinde kaldı. Muhalefet sosyal medyada kurduğu psikolojik avantajı iki büyük mitingte kaybetti. Bu kaybı Cumhur İttifakı kendisinin kazanç hanesine yazdırdı. Cumhur İttifakı'nın büyük İstanbul miting, muhalefetin Maltepe mitingiyle yan yana gelebilecek bir miting değildi. Çok ciddi bir kitle vardı. İstanbul'da iktidara psikolojik motivasyon sağlayacak bir miting yapıldı. Kalabalık çok coşkuluydu. Cumhur İttifakı'nın büyük İstanbul mitingi tarihe geçti.CHP ve İYİ Parti'yi rasyonel akılla değerlendiren seçmen bir tavır koymuş. O yüzden muhalefet seçmeni mitinge gitmedi. İYİ Parti milliyetçiliğe ne kadar aykırı iş varsa yaptı. Saadet Partisi kaynıyor, Yeniden Refah Partisi'ne geçiş olacak. İktidar avantajlı gibi gözüküyor.

''CHP'NİN İÇİNDE PROVOKATÖR BİR KESİM OLABİLİR''

İmamoğlu'nun mitinginin gerçekleştirildiği Havuzbaşı geçmişte de miting alanı değildi. Millet İttifakı'nın esnaf ziyareti bir anda oldu bittiyle mitinge dönüşmüş.  Bölgede birileri kaotik bir ortam yaratıp nemalanmak istedi. Bölgede birileri kaotik bir ortam yaratıp nemalanmak istedi. Provokasyon oluyorsa, o insanları oraya toplayanlara bakmak lazım. Olay yerine gidene değil, gönderene bakılmalı. O insanları orada kim topluyorsa sorumlu o kişidir. CHP'nin içinde provokatör bir kesim olabilir. Birileri bu saldırıyı istedi mi? Atılan taşlar nereden geldi?

''EN BAŞINDAN İTİBAREN HDP İLE KILIÇDAROĞLU ANLAŞMIŞTI''

Kılıçdaroğlu aralarında Sırrı Süreyya Önder'in olduğu HDP'ye 'Bizi destekleyin ama görünmeyin' iş birliği yapmıştı. 2014 Ocak'ından itibaren temaslar yoğunlaştı. Gizli görüşmeler, pazarlıklar yaptılar. Beldiyelere birilerini aldılar, bunlar biliniyor. En başından itibaren HDP ile Kemal Kılıçdaroğlu anlaşmıştı. Adaylığın açıklanması bekleniyordu. İYİ Parti'yide bir güzel dövdüler. HDP'nin maddeleri CHP'nin ortak mutabakat metninde var. Örgüt mevzi kazanıp, belli bir noktaya geldikten sonra güçlenmesinin ardından müzakere boyutu mücadele boyutuna geçecek. Türkiye 25 bölgeye ayrıldıktan sonra TSK'nın bölgeden çekilmesini ve PKK'nın yerel güvenlik gücü olmasını isteyecekler. Türkiye 25 bölgeye ayrıldıktan sonra TSK'nın bölgeden çekilmesini ve PKK'nın yerel güvenlik gücü olmasını isteyecekler. TBMM'yi kapattırmak isteyecekler. İsminde 'Türkiye' var diye, yeni bir meclis oluşturmak isteyecekler. Öcalan'ın önerisiyle Türkiye meclislere bölünecek, parçalara ayrılacak. 7'li masa bu politikalarla seçimi kazanırsa terör örgütü PKK 1 sene içinde Türkiye'nin her bölgesinde eylem yapabilir.’’ ifadelerini kullandı.

 ‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? BAHÇELİ ÜZERİNDEN ERDOĞAN’I TASFİYE PLANI! Hayatını kaybeden Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj İNCİRLİK’TE DİKKAT ÇEKEN GELİŞME! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de çocukları kabul etti!