İstanbul'da yarın okullar tatil mi? 20 Kasım Pazartesi hangi ilçelerde okullar tatil?

20 Kasım'da, İstanbul'da ara tatilin uzatılıp uzaltılmayacağı büyük bir merakla araştırılıyor. 13-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen ilk ara tatilin ardından, öğrenciler hafta sonuyla birlikte toplamda 9 gün boyunca tatil yaptılar. Ancak, yurt genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle İstanbul'da yaşayan öğrenciler, veliler ve öğretmenler, "İstanbul'da yarın okullar tatil mi? 20 Kasım Pazartesi hangi ilçelerde okullar tatil?" gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

Milyonlarca öğrenci, ülke genelinde yaşanan soğuk hava dalgası ve bazı şehirlerde başlayan kar yağışı nedeniyle, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 20 Kasım'da okulların tatil olup olmayacağı ve ara tatilin uzatılıp uzatılmayacağı konusundaki açıklamasını heyecanla bekliyor... Peki, İstanbul'da yarın okullar tatil mi? 20 Kasım Pazartesi hangi ilçelerde okullar tatil? İşte ayrıntılar...

İstanbul'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından dün sabah saatlerinden itibaren başlayan yağmur ve fırtına, sabahın ilerleyen saatlerinde kar yağışına dönüştü. İstanbul'un Avrupa yakasında etkili olan kar yağışı, birçok ilçede kendini gösterdi. Taksim'de kar yağışı etkili oldu ve şehrin üzerine kalın bir beyaz örtü serildi; araçlar dakikalar içinde bembeyaz bir görünüme büründü. Çatalca'da ise saat 06.00 sularında başlayan kar yağışı, TEM otoyolunun bir bölümünü ve yol kenarındaki yeşil alanları beyaz bir örtüyle kapladı.

Ümraniye, Beykoz, Çekmeköy, Üsküdar ve Kartal bölgelerinin yüksek kesimlerinde de kar yağışı görülmeye başladı. Ümraniye'de ana yollar, kar yağışı nedeniyle beyaz bir örtü ile kaplandı.

YARIN İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ? HANGİ İLÇELERDE OKULLAR TATİL?

İstanbul Valiliği, şehirdeki olumsuz hava koşulları sebebiyle yarın Şile ilçesindeki ilkokul ve ortaokullarda eğitime ara verildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul'da etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Şile'de 20 Kasım Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Bu karara paralel olarak Şile'deki kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik hastalığı bulunan personel de 20 Kasım'da idari izinli sayılacaktır."

İstanbul'un diğer ilçelerine yönelik bir açıklama ise henüz yapılmadı. Detaylar belli olduğunda haberimizde yer vereceğiz... 

5 Mayıs 2024 Pazar TJK at yarışı sonuçları açıklandı! 6 Mayıs 2024 Pazartesi TJK at yarışı programı açıklandı! Yeşilçamın sevilen ismi Serpil Çakmaklı'dan büyük itiraf!
Sonraki Haber