İstanbul Namaz Vakitleri 12 Eylül 2022

İstanbul namaz vakitleri; sabah namazı vakti, öğle namazı vakti, ikindi namazı vakti, akşam namazı vakti, yatsı namazı vakti olmak üzere 5 vakitten ibarettir. İşte, 12 Eylül 2022 İstanbul namaz vakitleri…

İstanbul namaz vakitleri; sabah namazı vakti, öğle namazı vakti, ikindi namazı vakti, akşam namazı vakti, yatsı namazı vakti olmak üzere 5 vakittir. Her Müslüman’a farz olan namaz ibadetini yerine getirmek isteyenler namaz vakitleri konusunda oldukça duyarlıdır.

İslam dinine göre belirli kurallar çerçevesinde günde 5 vakit olmak kaydıyla Müslümanlar için farz kılınan ve İslam’ın 5 şartından birini teşkil eden bir ibadet olan namaz; Arapça'da “duâ etmek, övmek, tâzim etmek” gibi anlamlara gelmektedir. Allah-u Teala namazı elli vakit olarak farz kılmış sonrasında ise onu bir gün ve gecede 24 saatte 5 vakte kadar indirmiştir.

İstanbul Namaz Vakitleri 12 Eylül 2022

➡️ Sabah Namazı Vakti: 05.07
➡️ Öğle Namazı Vakti: 13.06
➡️ İkindi Namazı Vakti: 16.38
➡️ Akşam Namazı Vakti: 19.27
➡️ Yatsı Namazı Vakti: 20.48

Sabah namazı vakti; Tan yerinin ağrıması ile başlar ve güneşin doğuşuna kadar devam eden zaman aralığı içerisindedir. Sabah namazı; 2 rekat sünnet ve 2 rekat farz olmak üzere 4 rekattır.

Öğle namazı vakti; Gün ortasında başlayarak asr-ı evvel vaktinde sona ermekte olan zaman aralığındadır. Öğle namazı; 4 rekat sünnet, 4 rekat farz ve 2 rekat son sünnet olarak üzere 10 rekattır.

İkindi namazı vakti; Asr-ı evvel vaktinde başlayarak güneşin batışından hemen önce sona eren zaman aralığındadır. İkindi namazı; 4 rekat sünnet ve 4 rekat farz olmak üzere 8 rekattır.

Akşam namaz vakti; Güneşin batışından batması sonrasındaki ufuktaki aydınlık kayboluncaya kadar devam eden zaman aralığındadır. Akşam namazı; 3 rekat farz ve 2 rekat sünnet olmak üzere 5 rekattır.

Yatsı namazı vakti; Akşam namazının vakti çıktıktan sonra başlayan ve imsak vaktine kadar devam eden zaman aralığındadır. Yatsı namazı; 4 rekat sünnet, 4 rekat farz, 2 son sünnet ve 3’i vitir namazı olmak üzere 13 rekattır.

Maduro'dan Türkiye duyurusu: Dostum Erdoğan'a selamımı iletiyorum! Türkiye’nin ilk nükleer güç santralinde çalışmalar devam ediyor! Kocaeli'de TEM'de beyaz eşya yüklü TIR yandı
Sonraki Haber